Jongeren crashen na achtervolging en slaan te voet op de vlucht, bestuurder (18) had geen rijbewijs

Na de crash sloegen de vier inzittenden op de vlucht.
Bart Boterman Na de crash sloegen de vier inzittenden op de vlucht.
In Bredene is vrijdagavond een voertuig met vier inzittenden gecrasht na een achtervolging door de politie. Daarbij reed de Opel Astra door verschillende rode lichten. De vier inzittenden sloegen na de crash op de vlucht. Eentje, een passagier, kon worden opgepakt. Uiteindelijk bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en het voertuig niet was ingeschreven noch verzekerd. Ook de nummerplaten waren gestolen.

De politie wou rond 22.15 uur over gaan tot controle van een verdachte wagen waarvan de nummerplaat los hing, op de Koninklijke Baan op de grens van Oostende en Bredene. “De bestuurder negeerde echter het bevel van de politiepatrouille en drukte het gaspedaal in. Er startte een achtervolging en tijdens de vlucht negeerde het voertuig verschillende rode lichten. Het voertuig zou verder op de Koninklijke Baan inslaan in de Koerslaan, maar ramde een katafootpaaltje. Daarop is het voertuig gecrasht in de berm tussen de bomen”, duidt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. 

Passagier opgepakt 

“De vier inzittenden namen te voet de vlucht. Uiteindelijk kon één van hen worden opgepakt. Het ging om een passagier", aldus de commissaris. De 19-jarige Bredenaar werd na verhoor vrijgelaten, want hem kon niets ten laste worden gelegd. Uiteindelijk werd de identiteit van de bestuurder wel snel duidelijk, een 18-jarige Oostendenaar. Intussen ging de politie ook langs op het adres van de houder van de nummerplaat in Oostende. Maar die wist van niets. Zijn auto stond geparkeerd in een open garage langs de Torhoutsesteenweg in Stene, maar de nummerplaten waren verdwenen en dus gestolen. 

Toen de Opel Vectra wilde indraaien in de Koerslaan, ramde het een katafootpaaltje, waarna de wagen crashte in de berm tussen de bomen.
Bart Boterman Toen de Opel Vectra wilde indraaien in de Koerslaan, ramde het een katafootpaaltje, waarna de wagen crashte in de berm tussen de bomen.

De bestuurder van de Opel Astra bleek zo zijn redenen te hebben om de nummerplaten te stelen en te vluchten van de politie. “De Opel Astra was namelijk niet verzekerd en niet ingeschreven. Bovendien is de bestuurder geen houder van een rijbewijs. Vaststellingen rond alcohol of verdovende middelen achter het stuur hebben we niet kunnen doen. De bestuurder is nog niet verhoord en wordt daarvoor uitgenodigd", aldus Dennis Goes. 

Veelvoud aan inbreuken

Onvermijdelijk zal voor de bestuurder later een dagvaarding voor de politierechtbank volgen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het rijden zonder rijbewijs, rijden met een voertuig dat niet gekeurd noch verzekerd was, rijden door het rode licht, het negeren van het bevel van de politie en het veroorzaken van een ongeval. Ook voor de diefstal van de nummerplaten kan hij worden vervolgd, al is dat correctioneel. De politie riep takeldienst SOS Depannage uit Oostende op om de gecrashte Opel Astra te takelen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Deglain

  justitie moet dringend wakker worden. Dergelijk gedrag moet zwaar bestraft worden.

 • marc mortier

  Een extra-matras in de cel ?

 • dirk govaerts

  Idd , je zal zulke gekken maar tegen komen . Lekker stoer doen en vast niet zo bedoeld en ze mogen weer gaan .

 • pascal de bruycker

  Je zal maar aangereden worden door zulke kerels , waar gaat het heen in die normvervaagde maatschappij ...Dweilen met de kraan open ...