IJssalon lanceert Blafijs voor honden

MDUE WIL TROUWE VIERVOETER LATEN MEEGENIETEN MET LEKKERNIJ

Glenn Van Geluwe, Haike Urschel en hond Moby die het ijs al voorproeft.
Benny Proot Glenn Van Geluwe, Haike Urschel en hond Moby die het ijs al voorproeft.
Het nieuwste ijsje in het assortiment van Tearoom-ijssalon Mdue in Bredene is Blafijs. Het ijsje is bijzonder omdat het speciaal ontwikkeld werd voor honden. Klanten kunnen voortaan hun trouwe viervoeter laten meegenieten van een verfrissende lekkernij zonder dat ze moeten inzitten met de gezondheid van het dier.

Uitbaters Haike Urschel en Glenn Van Geluwe hebben zelf dan wel geen hond, ze hebben duidelijk een groot hart voor dieren. Naast een uitgebreid 'gewoon' assortiment ging Glenn immers op zoek naar het perfecte recept zodat ook honden een ijsje kunnen eten. "Het idee kwam heel toevallig. We waren op een ondernemingsopleiding en 's avonds zaten we naast Barbara Kokken, die gespecialiseerd is in dieetvoeding voor honden. Zo kwam het ter sprake dat veel van onze klanten hun hond laten meegenieten van hun ijsje. Dat bleek eigenlijk heel ongezond voor honden. Tijdens het gesprek ontstond het idee om een ijsje te ontwikkelen speciaal voor de hond", doet Haike het verhaal. Honden kunnen niet tegen lactose, suiker en chocolade, allemaal ingrediënten die belangrijk zijn in ijsjes. Glenn Van Geluwe begon zich te verdiepen wat honden dan mogen eten en hoe je een smeuïg ijsje kan maken. "Ik ben aan de slag gegaan met appel, wortel, karnemelk en honing als een gezonde suiker. Het resultaat is een zalmkleurig ijsje geworden. We beginnen met één smaak om te zien of het aanslaat." En de honden zijn er alvast zot op. "Moby, de hond van één van onze medewerkers, is er zot op en zowat alle honden die het al getest hebben konden het potje niet snel genoeg leeg eten. Voor kleinere hondjes is het veel, maar dan kunnen mensen het in porties serveren."

Binnenkort zijn de ijsjes verkrijgbaar in potjes.
Benny Proot Binnenkort zijn de ijsjes verkrijgbaar in potjes.

Nieuw assortiment

Mdue is ondertussen al acht jaar een vaste waarde in Bredene en plande sowieso al een uitbreiding van hun assortiment. "We hebben sinds 2011 een apart ijssalon aan de zijkant waar mensen ijsjes kunnen meenemen. We doen dit ijssalon open in de schoolvakanties, maar daarbuiten enkel in het weekend omdat er dan te weinig passanten zijn in Bredene. Toch krijgen we tijdens weekdagen wel eens de vraag of klanten een ijsje kunnen meenemen. We hebben daarom een nieuw assortiment ontwikkeld om ijs mee te nemen naar huis in kleine potjes", zegt Haike nog. Het Blafijs is voorlopig enkel verkrijgbaar in de zaak op de Kapelstraat in Bredene en kost 2,5 euro.


"Als iemand ze wil verdelen mogen ze zeker bellen, maar dat is nog niet aan de orde. Onze gewone ijsjes in potjes zullen binnenkort ook in Oostende verkrijgbaar zijn bij Knapp Lekker Lang.

Moby is duidelijk verzot op het ijsje.
Benny Proot Moby is duidelijk verzot op het ijsje.