Houten beeldjes op het strand vragen aandacht
voor vluchtelingen die gestorven zijn op zee

De mannetjes uit hout werden op het strand geplaatst door Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
Benny Proot De mannetjes uit hout werden op het strand geplaatst door Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
Op het strand van Bredene stonden donderdagmorgen 20 houten beeldjes, die symbool staan voor de vluchtelingen die tot nu toe het leven lieten op de Middellandse Zee in 2019. De wandelende mannetjes met een koffer kijken richting zee.

“Met deze actie wil Vluchtelingenwerk Vlaanderen voorbijgangers laten stilstaan bij de moeilijke weg die mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging afleggen. Dit jaar alleen al stierven bijna 900 mensen op de Middellandse Zee. Het is belangrijk dat we solidariteit met deze mensen tonen en dat kan door mee te stappen met onze Refugee Walk”, zegt Eef Heylighen, woordvoerder van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Om de tocht in de kijker te plaatsen werden op verschillende plaatsen in Vlaanderen beeldjes geplaatst. Naast de grote steden, kwam Vluchtelingenwerk Vlaanderen ook naar het strand van Bredene. “Symbolisch is dit een belangrijke plaats. We hebben bewust gekozen voor een intieme en sobere plaats om in stilte aanwezig te zijn”, licht Rein Antonissen toe op het strand. Dit jaar vindt de vierde editie van de Refugee Walk plaats in Leuven op zondag 29 september.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.