Eddy Verloes toont unieke foto’s van het Bredense strand na een storm tijdens expo in MEC Staf Versluys

Eddy Verloes met burgemeester Steve Vandenberghe
rv Eddy Verloes met burgemeester Steve Vandenberghe
Kunstfotograaf Eddy Verloes stelt zijn foto’s tentoon van de zee en de duinen van Bredene. De dramatiek van zijn zwart-witfoto’s toont de storm die op het strand in Bredene in januari 2018 lelijk huis heeft gehouden.

Eddy Verloes woont deeltijds in Bredene en hier ook toen in januari 2018 een storm kliffen maakte op het strand. Hij maakte verrassende foto’s van het natuurgeweld en stelt die nu, ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag, tentoon in Bredene. “Mensen die de foto’s al gezien hebben vinden het vreemd dat dit Bredene is. Ik denk dat veel mensen verrast zullen zijn. Ik wou de natuur in Bredene tonen, maar elk beeld vertelt ook een verhaal. Het is de confrontatie van de nietige mens in vergelijking met de kracht van de natuur. Ik gebruik zwart-wit foto’s omdat die de dramatiek weergeven van het geheel", licht Verloes toe. Hij stelt zo’n 30 foto’s tentoon. De fotograaf stelt dit jaar op een 12-tal plaatsen tentoon, maar wilde voor zijn 60ste verjaardag graag in Bredene exposeren. Zijn foto’s gaan ook in dialoog met de schilderijen van Luc-Peter Crombé. Anne Meerbergen schreef gedichten bij de foto’s van Eddy Verloes.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys van 28 april tot 2 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.