Dit is het nieuwe Europa. Groep Versluys stelt in Bredene hotel voor met 81 kamers en 80 appartementen

Toekomstbeeld van ‘project Europa’ in Bredene, met hotel en appartementen.
Groep Versluys Toekomstbeeld van ‘project Europa’ in Bredene, met hotel en appartementen.
Het nieuwe hotel Europa in Bredene, van Groep Versluys, zal 81 kamers tellen en ernaast komt een apart gebouw met 80 appartementen. Maandag werd de bouwvergunning afgeleverd. “Omwille van mijn opa ligt ‘project Europa’ me nauw aan het hart”, zegt topman Bart Versluys.

Het oude hotel Europa werd al afgebroken en daar komt in de komende jaren een nieuwbouw in de plaats. Momenteel zijn er maar 31 hotelkamers in Bredene, verspreid over een drietal kleinere hotels. Met de nieuwe zaak met 81 kamers krijgt de kustgemeente voor het eerst een grootschalig en modern hotel. 

Het concept werd uitgewerkt door het bekende Binst Architects uit Antwerpen. In het residentieel gedeelte komen één-, twee- en drieslaapkamerappartementen in prijzen van 160.000 tot 390.000 euro. Op de bovenste verdieping komen ook enkele exclusieve penthouses in een hogere prijsklasse tot 695.000 euro.

Mijn grootvader Camiel Versluys heeft nog het voormalige Hotel Europa gebouwd en heeft steeds de wens uitgesproken dat ook het nieuwe project de naam Europa moest dragen. Vandaag ben ik dan ook bijzonder fier om als kleinzoon van Camiel deze wens te kunnen inwilligen

Bart Versluys

Het feit dat het nieuwe hotel maar liefst 81 kamers telt, is doelgericht. “We hebben een studie gemaakt en er is een groot aantal kamers nodig om de uitbating rendabel te maken. Er zijn de jongste jaren veel hotels verdwenen aan de kust en dat is geen toeval”, licht Bart Versluys toe. Hij maakte ook bekend dat de naam hotel Europa behouden blijft. “Het ‘project Europa’ is een site die me persoonlijk nauw aan het hart ligt. Deze fantastische locatie heeft altijd een verbondenheid gehad met de familie Versluys. Mijn grootvader Camiel Versluys heeft immers nog het voormalige Hotel Europa gebouwd en heeft steeds de wens uitgesproken dat ook het nieuwe project de naam Europa moest dragen. Vandaag ben ik dan ook bijzonder fier om als kleinzoon van Camiel deze wens te kunnen inwilligen en deze locatie opnieuw een prachtige toekomst te geven. We zijn ons heel bewust dat dit project door vele Bredenaars met een vergrootglas gevolgd wordt. Het hoeft dan ook geen betoog dat we met het Europa-project niet over één nacht ijs zijn gegaan. Dit doordacht ontwerp is het resultaat van vele jaren voorstudie en een intensief overleg met de gemeente en alle betrokken diensten”, zegt Versluys.

Groot plein

De appartementen zijn nodig om het financieel plaatje rond te krijgen, maar het gemeentebestuur is vooral verheugd over de komst van het hotel. “Het project moet een eyecatcher worden voor Bredene. We willen daar als gemeente ook op inspelen en zullen daarom ook de omgeving van het hotel en het Staf Versluyscentrum aanpakken. We willen hier één groot plein maken en de mogelijkheid bekijken om een ondergrondse parking aan te leggen”, vertelt burgemeester Steve Vandenberghe. Schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Vermeire (CD&V) ziet ook heel wat mogelijkheden voor toerisme en het Staf Versluyscentrum. “We zijn blij dat Groep Versluys er dubbel zoveel kamers plant dan het minimum dat voorzien was in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor deze site. We zouden graag nog meer congressen hebben in het Staf Versluyscentrum, maar de hotelinfrastructuur was niet voldoende. In de toekomst zullen bezoekers maar de straat moeten oversteken om te kunnen overnachten.”

Restaurant

Er komen onderaan het hotel extra handel- of horecapanden. “Deze panden kunnen al dan niet verbonden worden met het hotel zelf. Als ze niet verbonden zijn, is het voordeel dat de ruimtes kunnen verkocht worden, wat een meerwaarde biedt voor de uitbater. We willen hier onder meer een restaurant in onder brengen”, zegt Versluys. Er komen ook 99 ondergrondse parkeerplaatsen bij het project. 

De timing is afhankelijk van de voorverkoop van de appartementen, maar daar is volgens Groep Versluys al heel wat interesse in.

Een toekomstbeeld van ‘project Europa’ in Bredene met hotel en appartementen.
Groep Versluys Een toekomstbeeld van ‘project Europa’ in Bredene met hotel en appartementen.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • linda declercq

    Stop met hoogbouw in bredene !

  • Patrick Lust

    Hopelijk volgen er nog.Kan maar een meerwaarde voor Bredene zijn.

  • Laurens Hostens

    Fantastisch project van Groep Versluys voor Bredene en omgeving. Succes!