Combi onderweg naar inbraak belandt op dak
na ongeval: 4 lichtgewonden

De zwaailichten van de combi bleven branden toen die op zijn dak.
Bart Boterman De zwaailichten van de combi bleven branden toen die op zijn dak.
Op het kruispunt van de Zeelaan en de Koninkijke Baan in Bredene is iets over 17 uur een zwaar ongeval gebeurd met een politiecombi. Het politievoertuig botste onderweg naar een inbraak tegen twee auto’s en belandde op het dak. Er vielen vier lichtgewonden. De melding van een inbraak bleek vervolgens vals alarm te zijn.

“Onze patrouille reed op de Koninklijke Baan, wilde indraaien in de Zeelaan en reed daarbij door het rode licht, wat toegelaten is bij een dringende interventie”,  vertelt politiecommissaris Dennis Goes van de politiezone Bredene/De Haan. “De politiemensen hadden echter te laat gezien dat er net op dat moment een auto overstak. De combi botste tegen de auto, kwam tegen een ander voertuig terecht en belandde op zijn dak.”. Volgens hem raakten de twee politiemensen lichtgewond en werden ze naar het ziekenhuis gebracht, zonder zichtbare letsels. De twee andere betrokken automobilisten raakten eveneens lichtgewond. Een van hen werd ook met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht, de andere zou zelf een dokter raadplegen.

Verkeershinder

Door het ongeval was er enige verkeershinder rond het kruispunt van de Zeelaan. De politie van Oostende kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. “Het is jammer dat dit ongeval is gebeurd, maar het zijn risico’s die verbonden zijn aan het prioritair rijden (met zwaailichten en/of sirene, nvdr.)”, besluit Goes. Rond 18.45 uur was de baan opnieuw vrij. De melding over een inbraak, bleek echter een vergissing te zijn.

De combi belandde op het dak nadat er twee voertuigen werden aangereden.
Bart Boterman De combi belandde op het dak nadat er twee voertuigen werden aangereden.
De twee andere voertuigen liepen eveneens ernstige schade op.
Bart Boterman De twee andere voertuigen liepen eveneens ernstige schade op.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Willems

    Yep, kan gebeuren. Dit zijn de risico's. Zolang er geen gehakketak is bij de verzekeringen en als slachtoffer maanden kunt wachten op uw centen.