Burgemeester: "De Lijn luistert niet naar gemeenten"

Burgemeester Steve Vandenberghe hekelt de inspraak bij De Lijn. "Er is zogezegd meer inspraak bij het nieuwe systeem van basisbereikbaarheid, maar in de praktijk blijkt dat dode letter te zijn."

"Al onze verzuchtingen worden gewoon naar de prullenmand verwezen", haalt Vandenberghe uit. "Eerdere besparingen van De Lijn zorgden in 2012 al voor het wegvallen van enkele bussen op de lijnen 4 en 9 en het schrappen van de middagrit op weekdagen op de lijn Oostende-Bredene-Klemskerke. Wij pleiten voor een betere bereikbaarheid van de Bostoenwijk via een eenvoudige aanpassing van de lijnen 4 en 9 of door een bijkomende tramhalte ter hoogte van de Breeweg, maar tevens voor de betere bediening van de Blauwe Sluis, het Shoppingcentrum, de wijk Maria-Duyne en het MEC Staf Versluys", zegt Vandenberghe.

AZ Damiaan

"Ook een stopplaats aan het AZ Damiaan op de lijnen 4 en 9 staat op het verlanglijstje van veel Bredenaars. De lijnen 4 en 9 en de kusttram worden zeer intensief gebruikt en zijn hierdoor vermoedelijk ook meer dan rendabel. Elk voorstel van ons bestuur wordt evenwel weggewuifd met het argument dat dit 'de rendabiliteit in het gedrang brengt. Van inspraak is er dus geen sprake", klaagt Bredene aan.


(LBB)