Bredene Festivalt pakt kinderen (en hun ouders)
in met veel kinderanimatie

Benny Proot
Bredene pakte dit weekend voor het eerst uit met Bredene Festivalt. Het concept dat Afro C moet doen vergeten, steunt op tonnen kinderanimatie en kon veel mensen bekoren. Ook de optredens lokten telkens veel volk.

Het Paelsteenveld liep aardig vol - ondanks de voorspelde felle wind- met op zaterdag Les Truttes, Abba Gold en Mercury Rising als publiekstrekkers. Zaterdag waren naar schatting zo’n 10.000 bezoekers op het festivalterrein. Naast het grote terrein, waar de optredens en wat randanimatie te vinden was in de vorm van een beachresort, was er een volledig terrein met enkel kinderanimatie. Hier konden kinderen heel wat leuke activiteiten doen of shows bekijken op maat van de kleine bezoeker.

Benny Proot

Afro C

Heidi, Jolien en Katia zijn alvast fan. “De kinderanimatie ziet er heel leuk uit. Wij komen vooral voor Raymond van het Groenewoud en Gers Parsdoel”, zegt Heidi. “Er is genoeg te doen voor de kinderen om twee dagen te komen”, vult Jolien aan. “De Ketnetband was ook tof voor de kinderen en wij vonden Les Truttes ook heel goed”, vertelt zij. Ze kwam vroeger ook graag naar Afro C. “Ik vond het jammer dat het niet meer georganiseerd werd, maar het is nu ook wel leuk.” Wat de kinderen het plezantste vinden? “De draaimolen”, roept dochter Marie. 

Positieve reacties

De eerste editie is alvast vlot verlopen. “Veel mensen zijn blij dat er aandacht is voor jonge gezinnen. Ook qua ecologie en recyclage zijn we in ons opzet geslaagd. Het terrein was om 1 uur heel net. Alle bekers werden ingeleverd. Op zaterdag was de topper Mercury Rising, met enorm veel bezoekers, en op zondag is Gers Pardoel de grootste publiekstrekker”, zegt schepen Alain Lynneel. Er komt zeker een vervolg. “We zijn een nieuwe weg ingeslagen en het is de bedoeling om hierop verder te gaan.” Op sociale media blijven mensen echter treuren om het verlies van Afro C, het concept dat werd afgevoerd door de gemeente. “Je zult altijd mensen hebben die dit beter vonden, maar we krijgen toch vooral heel positieve reacties”, zegt ook de toerismeschepen.

Benny Proot
Benny Proot
Er was gratis minigolf tijdens Bredene Festivalt.
Benny Proot Er was gratis minigolf tijdens Bredene Festivalt.
Benny Proot1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido De Deken

    Prachtig familiaal initiatief, maar inderdaad wij missen ook Afro C.