Bredenaar lanceert nieuw systeem om te mailen

Masud Eshaghzey, de uitvinder van Tildepost.
Benny Proot Masud Eshaghzey, de uitvinder van Tildepost.
Masud Eshaghzey uit Bredene heeft een nieuw platform gelanceerd om digitale post te versturen en te ontvangen. "Met Tildepost wil ik komaf maken met de grote hoeveelheden spam en virussen in gewone e-mail", zegt de veertiger.

Masud (43) is afkomstig uit Afghanistan en studeerde drie jaar geneeskunde in Rusland. Na de machtswissel in zijn eigen land kwam hij in 1993 naar België. Hij startte als stukadoor bij een bouwbedrijf en werkt ondertussen als zelfstandige. "Ik had zelf altijd moeite om belangrijke mails bij te houden. Ik ben op zoek gegaan naar een oplossing, maar ik vond niets. Klassieke e-mailsystemen zijn vaak overbelast en raken verzadigd. Ons platform is volledig virusvrij, omdat we alleen met pdf's werken. Een bijkomend voordeel is dat je de brieven die je ontvangt, op een overzichtelijke manier kunt bijhouden", zegt Masud. Het nieuwe systeem wil ook af van het apestaartje en maakt gebruik van de tilde of ~.


Tildepost centraliseert al je digitale brieven. Je krijgt als gebruiker één uniek postadres, dat je kan aanmaken via een beveiligd protocol. Eén persoon kan maar één postadres hebben. Een brief opstellen kan met een sjabloon, of je importeert je eigen document. Je moet geregistreerd zijn om iets te versturen en vóór je verstuurt, moet je aangeven om wat voor type post het gaat.

Aangetekende brief

Met het systeem zal je binnenkort ook aangetekende brieven digitaal kunnen versturen. Een leuke extra: als je dringend een papieren brief moet versturen, maar je bijvoorbeeld in het buitenland bent, kan je met Tildepost je brief opmaken. De mensen achter het platform doen die brief dan voor jou op de bus.


(LB