Bredenaar (42) maand langer aangehouden voor gijzeling

De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
Bredenaar N.G. (42) blijft minstens een maand langer in voorhechtenis op verdenking van gijzeling van een man, eind juni.  Hij beweert dat hij het slachtoffer gijzelde omdat die zijn schoonzus had verkracht. Hij knevelde hem en sloot hem enkele uren op. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdagmorgen. 

Volgens de verklaringen van N.G. (42) was hij te weten gekomen dat het slachtoffer zijn schoonzus had verkracht. De man zou voor die feiten even opgepakt zijn, maar werd daarna weer vrijgelaten. Maar N.G. besloot zelf actie te ondernemen en het slachtoffer te gijzelen. Om het vluchten te beletten, knevelde hij de man. Dat zou enkele uren hebben geduurd. Hoe de feiten aan het licht kwamen is niet geheel duidelijk, maar N.G. werd door de politie in de boeien geslagen. Hij bleek voor weinig rede vatbaar en had zich ook agressief opgesteld in het kabinet van de onderzoeksrechter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.