Bomen en planten vatten vuur op middenberm
van Prinses Elisabethlaan

In de Prinses Elisabethlaan in Bredene-Sas ontstond donderdagmorgen een felle vegetatiebrand in de middenberm, ter hoogte van de verkeerslichten aan de Zuidstraat. De brand had zich razendsnel uitgebreid en er waren heel wat vlammen te zien.

“De brandweer en de politie zijn iets over 7 uur opgeroepen en kwamen ter plaatse. De vlammen en rookontwikkeling zorgden op dat moment al voor enige verkeershinder. De brandweer had de brand, die toch al vrij ver gevorderd was, snel onder controle”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. De vegetatie is er momenteel herleid tot as. Ook de bomen liepen schade op. De oorzaak van de brand is onduidelijk. “Dergelijke branden ontstaan meestal door zelfontbranding of een achteloos weggegooide sigarettenpeuk", besluit Goes. Rond 7.30 uur waren brandweer en politie opnieuw vertrokken. 

De vlammen hadden zich al fel uitgebreid toen de hulpdiensten aankwamen.
Politie Bredene/De Haan De vlammen hadden zich al fel uitgebreid toen de hulpdiensten aankwamen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.