Exclusief voor abonnees

60.000 lichtjes en 22 kerstbomen, maar Bredens Kersthuis opent voor het laatst in vol ornaat: “Binnen zit ik aan mijn plafond”

Dennis Pluy zet dit jaar voor de allerlaatste keer de deur open van zijn Kersthuis. Vanaf volgend jaar zal hij enkel nog z’n gevel versieren.
Florian Van Eenoo Photo News Dennis Pluy zet dit jaar voor de allerlaatste keer de deur open van zijn Kersthuis. Vanaf volgend jaar zal hij enkel nog z’n gevel versieren.
Sinterklaas heeft zijn werk gedaan, dus slaat nu de kerstgekte toe. Langs de Prinses Elisabethlaan 53 in Bredene ontstak Dennis Pluy zaterdagmiddag de 60.000 lichtjes van zijn Kersthuis. Hij ging ‘all the way’, want vanaf eind 2020 wil Dennis de uitbundige decoratie - er staan 22 versierde kerstbomen - fors terugschroeven en zich focussen op zijn oorspronkelijke passie: de computergestuurde kerstverlichting aan de gevel. Dat betekent dat de voordeur van zijn Kersthuis volgend jaar dicht blijft.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Philippaerts

    Milieu? Verstandige beslissing. Kan niet geloven dat er geen mogelijkheden zijn om de kerststemming of sfeer op te roepen met veel minder lichtjes. Zelfs waw effecten zijn te bereiken. Maar dat moet je je fantasie anders gebruiken.