Sms over wortelpuree
helpt man aan vrijspraak

De 47-jarige Sherif F. uit Brecht is over de ganse lijn vrijgesproken voor zijn zogenaamde woonstschennis, bedreigingen en slagen aan zijn ex-vriendin en aan zijn moeder. Het openbaar ministerie had vier jaar cel geëist.

De man was na een relatie van elf jaar uiteen gegaan met zijn vriendin. Het koppel heeft samen een zoontje. Sherif F. ging eerst in een caravan wonen. Tijdens de winter mocht hij bij zijn moeder intrekken. Toen hij weer wou verhuizen, hield zijn moeder hem tegen. Hij gaf haar een klap om toch buiten te geraken.

Eind 2016 diende de ex-vrouw een klacht in. Sherif F. was ongevraagd in haar woning binnengedrongen, niettegenstaande een verbod van de familierechtbank om elkaars woning te betreden. Bij één van de bezoeken had Sherif F. haar bij de keel gegrepen omdat zijn ex een nieuwe relatie was begonnen.Hij dreigde ook een naaktfoto van zijn ex, die lerares is, naar al haar contacten te sturen.

De openbare aanklager vond het erg dat Sherif F. zijn fouten niet wilde toegeven. Hij vorderde maar liefst vier jaar cel.

Wortelpuree

Advocaat Sam Vlaminck voor Sherif F. veegde alle aanklachten van tafel door te verwijzen naar het sms-verkeer. “Als je koud hebt in je caravan, kom maar langs. Heb wortelsoep voor u gemaakt.” Zulke berichten bewezen dat de vrouw haar ex aanhaalde en geen bezwaar had tegen zijn bezoeken. Zelfs als zij niet thuis was, stuurde zij: “Ben er niet, er staan nog patatjes in de frigo.”

De rechtbank heeft zijn twijfels over de klachten van de ex-vrouw en de moeder. Sherif F. wordt voor alle aanklachten vrijgesproken.  

De correctionele rechtbank in Antwerpen sprak de man vrij.
Klaas De Scheirder De correctionele rechtbank in Antwerpen sprak de man vrij.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.