Milieuboot tussen Antwerpen en Wijnegem: inwoners van Brecht kunnen meevaren

De milieuboot op het kanaal in de haven van Brussel.
Baert Marc De milieuboot op het kanaal in de haven van Brussel.
Inwoners van Brecht krijgen deze zomer de kans om mee te varen met de milieuboot tussen Antwerpen en Wijnegem. Tijdens de vaart leer je het Albertkanaal kennen en wordt uitleg gegeven over het leven op, om en in het water. 

Je ondervindt op de milieuboot waarom een goed waterbeheer, biodiversiteit en duurzaam omgaan met water en waterlopen van levensbelang zijn. In het labo aan boord van het schip meet je de waterkwaliteit. Op die manier kan je de oorzaken en de gevolgen van vervuiling onderzoeken. 

Tot slot wordt er stilgestaan bij de inspanningen die de Vlaamse overheid, gemeenten, bedrijven en landbouwers leveren voor schone waterlopen. 

Voor meer informatie kan je surfen naar www.milieuboot.be of mailen naar karen.adriaenssens@brecht.be. De milieuboot vaart op 15 juni. 

Een pendelbus brengt de deelnemers naar de juiste locatie. De bus vertrekt in Sint-Lenaarts aan de parking naast het voetbalveld (12.30 uur en 18.15 uur terug), het GC Jan vander Noot in de Mudaeusstraat in Brecht (12.45 uur vertrek en 18 uur terug) en de parking ’t Goorhof aan de Kerklei in Sint-Job (13 en 17.45 uur). Deelnemen kost 5 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.