Meer animo aub in deeldorpen

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BRECHT

Al meer dan 500 jaar trekt de Sint-Leonardusprocessie in Sint-Lenaarts uit op de zondag na Sint-Jacob.
Klaas De Scheirder Al meer dan 500 jaar trekt de Sint-Leonardusprocessie in Sint-Lenaarts uit op de zondag na Sint-Jacob.
Brecht is op zich een bruisende gemeente, maar links en rechts is toch kritiek te horen dat de deeldorpen vergeten worden. Is daar meer leven in de brouwerij nodig?

Burgemeester Luc Aerts (CD&V-CDB) is voorstander van nog meer ondersteuning. "We zijn een bruisende gemeente met kermissen en markten, buurtfeesten, jeugdfuiven, muziekoptredens, wielerwedstrijden en parkavonden. We ondersteunen die logistiek en financieel. We willen dit beleid voortzetten en liefst nog uitbreiden."


Diezelfde mening is ook Luc Torfs (Groen) toegedaan. "Een evenementenloket, een centraal aanspreekpunt voor initiatiefnemers, zorgt ervoor dat de drempel om iets te organiseren verlaagt."


Open Vld wil met kopman Ludwig Anthonissen nog een stap verder gaan. "Onder de technische dienst dient een volwaardige logistieke uitleendienst te worden gehuisvest, waar de lokale verenigingen en organisaties gebruik van kunnen maken zonder kosten."

Tandje bijsteken

Sven Deckers van N-VA vindt dat de gemeente een tandje moet bijsteken op vlak van logistieke en financiële ondersteuning. Joziena Slegers van Oprecht Brecht steekt vooral een pluim op de hoed van de verenigingen. "De gemeente zou zelf ook meer mogen doen voor de inwoners." Vlaams Belang is ook voorstander voor meer; maar ziet praktische bezwaren. "Het zou natuurlijk mooi zijn mochten er, indien daar vraag naar is, méér evenementen plaatsvinden in de deeldorpen maar praktisch is dat wegens infrastructurele, logistieke, personele en financiële middelen erg moeilijk", zegt Van Assche.


Voor sp.a is er vooral in Sint-Job nood aan een hoed uitgerust cultureel centrum.