Man (88) slachtoffer van brutale home invasion: slagen en stampen voor buit van amper 150 euro

Slachtoffer Joseph De Beuckelaer
Toon Verheijen Slachtoffer Joseph De Beuckelaer
Een 88-jarige man is woensdag het slachtoffer geworden van een brutale home invasion in Sint-Job-in-’t-Goor. Het slachtoffer werd omver geduwd en kreeg enkele stompen en een vuurwapen tegen zijn hoofd gericht. De buit: amper 150 euro en een oude gsm. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart. “Ik weet niet of ooit nog naar huis ga mogen, gerust ben ik er niet meer in”, zegt de tachtiger aan VTM NIEUWS. 

Het slachtoffer was woensdagochtend in zijn voortuin aan het werk. Hij wandelde rond 10 uur met zijn rollator naar zijn tuinhuis en daarna naar de keuken. “Ik had net wat gesproeid buiten en wilde terug naar binnengaan”, zegt Joseph De Beuckelaer. “Ik wandelde met mijn rollator naar de achterdeur die ik op slot had gedaan. Toen ik de sleutel in het slot stak, ben ik overvallen. Ze hebben me naar binnen gesleurd en hebben een pistool tegen mijn hoofd gericht.” 

“De twee aanvallers, die zich vermomd hadden met een doek of een sjaal, trokken de man mee naar binnen”, vertelt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. “Daar kreeg het slachtoffer opnieuw een slag in het aangezicht en tegen zijn romp. Een van de daders trok ook een pistool en hield dat tegen zijn hoofd.” 

De tweede verdachte doorzocht ondertussen de hele woning. Daarna sloegen de daders op de vlucht met een buit van amper 150 euro, een oud gsm-toestel en een rijbewijs. Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het parket Antwerpen tilt zwaar aan deze feiten, waarbij een oude weerloze man op klaarlichte dag het doelwit is van zwaar geweld”, aldus Aerts.

Volgens collega-woordvoerster Christel Minne is er momenteel geen spoor naar de verdachten. “Er zal een vordering komen voor diefstal met geweld, waarbij nog een aantal verzwarende omstandigheden kunnen worden voorzien.” De verdachten riskeren een gevangenisstraf van vijf jaar. “Met de verzwarende omstandigheden kan die uiteraard nog oplopen”, aldus nog Minne aan VTM NIEUWS.

Het huis van het slachtoffer.
Toon Verheijen Het huis van het slachtoffer.
Toon Verheijen47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Thyssen

  Werken de camera's alleen maar voor de burger te flitsen misschien? Blijkbaar werken ze niet voor criminelen op te sporen ,of zijn wij de gewone mensen de criminelen geworden?

 • diane colman

  Ik wens die man een goeie genezing toe; ik ben van die generatie en weet hoe hij zich moet voelen.

 • Lode vleminckx

  Camera's te over maar wedden dat ze deze weer niet gaan vinden.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Een goeie maand geleden gebeurde er een gelijkaardige overval in onze regio. Een van de daders die werd opgepakt werd de volgende dag al vrijgelaten. Het gerecht tilt dus niet zo zwaar aan dergelijke feiten.

 • Paul Philippaerts

  Die moderne dieven zijn wel achterlijk. Denken die nu echt dat zelfs mensen die geld hebben dat in huis hebben liggen. En bij een oudere man moeten ze ook al niet naar juwelen zoeken. En die man had dan met 150€ eigenlijk nog veel geld in zijn portefeuille. Laat justitie maar lustig lijstjes maken van de misdadigen, het levert niks op maar wel mooie lange lijstjes. Voor de politiekers is er geen probleem, die man zal ook een "vals" gevoel van onveiligheid hebben.