Maarten Roelens nieuwe voorzitter van Open Vld

De nieuwe bestuursploeg van Open Vld Brecht.
Repro Toon Verheijen De nieuwe bestuursploeg van Open Vld Brecht.
De leden van Open Vld Brecht hebben Maarten Roelens verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Jos Dignef op die na twintig jaar ontslag heeft genomen om persoonlijke redenen. 

Voor de functie van voorzitter waren er 3 kandidaten. Maarten Roelens uit Sint-Lenaarts haalde het met 79 procent van de uitgebrachte stemmen van de andere kandidaten Peter De Boever (St-Job) en Gerda Popleu (Brecht) die respectievelijk 14 procent en 7 procent van de uitgebrachte stemmen achter zich kregen.

Maarten Roelens (33 jaar) heeft zijn roots in het West-Vlaamse Kortemark, waar hij eveneens jarenlang actief was bij Open Vld. Nadat hij de liefde volgde tot de Voorkempen, haalden de Brechtse liberalen hem binnen als bestuurslid en secretaris.

Gemeenteraadsleden Ludwig Anthonissen en Ilse Van Den Heuvel wisten na Maarten het meeste aantal voorkeurstemmen achter zich te scharen, waardoor zij ondervoorzitters worden. De derde ondervoorzitter wordt jongere Lies Van Rompaey.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.