Leerlingen planten vredesboom op erekerkhof

De leerlingen van het zesde leerjaar van zowel basisschool De Sleutelbloem als de Sint-Michielsschool hebben samen met leden van de Nationale Strijdersbond (NSB) en burgemeester Luc Aerts (CD&V) een vredesboom geplant. 
De leerlingen planten samen met Luc Aerts de vredesboom.
Toon Verheijen De leerlingen planten samen met Luc Aerts de vredesboom.

Elk graf van een oud-strijder op het kerkhof van Brecht Centrum kreeg van een van de leerlingen een rode roos. “We zijn enorm blij dat de gemeente dat samen met deze jonge leerlingen heeft willen doen”, vertelt Jef Laps van de NSB. “Het is belangrijk dat onze oud-strijders nog altijd het respect krijgen dat ze verdienen, ze zijn ten slotte voor ons gestorven tijdens WOI of WOII. Hopelijk wordt deze winterlinde niet alleen een symbool voor vrede, maar ook voor vrijheid.” Burgemeester Luc Aerts (CD&V) verklaarde ook waarom er voor een winterlinde gekozen werd. “Deze soort wordt heel oud en heeft een hoog herstellingsvermogen. Met deze keuze leggen we ook een symbolische link naar het belang van de natuur in tijden van oorlog, hoe die natuur zelf de oorlog overleeft en zelfs nieuwe kansen biedt.”

Nu zondag 11 november is er ook nog een plechtigheid in Sint-Job. De misviering start om 10 uur en wordt gevolgd door een optocht naar het monument voor een herdenkingsplechtigheid.

De leerlingen legden aan elk graf een rode roos.
Toon Verheijen De leerlingen legden aan elk graf een rode roos.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.