Kempenaars massaal op de bon door nieuwe trajectcontrole richting Sint-Lenaarts

Trajecten St-Lenaarts-Rijkevorsel en St.Lenaarts-Hoogstraten goed voor 4.629 pv’s

De trajectcontrole op de Hoogstraatsebaan leverde meer dan 3.000 pv's op.
Toon Verheijen De trajectcontrole op de Hoogstraatsebaan leverde meer dan 3.000 pv's op.
De nieuwe trajectcontroles in de Bevrijdingsstraat en de Hoogstraatsebaan in Sint-Lenaarts hebben de eerste maand dat ze in werking zijn niet minder dan 4.629 pv’s opgeleverd. Sommige bestuurders verklaren op sociale media zelfs dat ze tot zes pv’s of meer al hebben aangekregen. “De snelheid is daar altijd 70 geweest. Dat er zoveel pv’s zijn, is een teken dat het nodig was.” Ook de trajectcontrole op de Kampweg leverde op twee dagen tijd al 170 inbreuken op.

De ANPR-camera’s in de Bevrijdingsstraat en de Hoogstraatsebaan werden vorig jaar al geplaatst, maar zijn pas sinds 1 januari actief. De beslissing om er trajectcontrole toe te passen werd nog in de vorige legislatuur genomen. De voorbije weken hebben heel wat inwoners van Rijkevorsel, Hoogstraten en uiteraard Sint-Lenaarts zelf zich een bult geschrokken toen de processen-verbaal in de bus vielen. Sommige bestuurders beweren zelfs al tot acht boetes te hebben gekregen. “De twee trajectcontroles zijn actief sinds 1 januari”, vertelt Ilse Jacobs van de politiezone Voorkempen. “In de Bevrijdingsstraat waren er tot 6 februari (woensdag) 1.566 overtredingen. Op de Hoogstraatsebaan waren dat er 3.063 voor dezelfde periode.” Alles samen dus 4.629 boetes die beginnen tellen vanaf 53 euro.

Noodzaak

De Hoogstraatsebaan tussen de rotonde in Sint-Lenaarts en de grens met buurgemeente Hoogstraten is één langgerekte baan en nodigt volgens heel wat bestuurders uit om sneller te rijden, maar toch worden de overtreders op sociale media smalend met de vinger gewezen: te snel is nu eenmaal te snel. “Het zijn inderdaad veel overtredingen, maar dat is dan toch een teken dat het ook echt nodig was”, zegt burgemeester Sven Deckers (N-VA). “Er is op die plaats ook niets veranderd ten opzichte van vroeger. De snelheid is er 70 kilometer per uur gebleven. Het is nu ook niet dat we de camera’s ergens verdoken hebben opgesteld achter een boom. Er staan ook duidelijk verkeersborden die de trajectcontrole aankondigt. Het is dus aan de bestuurders zelf om er zich aan te houden. Ik hoor veel klachten dat er ook al boetes zijn voor mensen die 71 kilometer per uur hebben gereden. Maar wie 71 als snelheid heeft staan op de pv, heeft op héél het traject gemiddeld wel 77 gereden want er is ook de foutenmarge. Ik sta er als burgemeester nog altijd achter ook al is het een beslissing van de vorige bestuursploeg.”

Kampweg

Naast de twee trajectcontroles richting Hoogstraten en Rijkevorsel vanuit Sint-Lenaarts, is ook de trajectcontrole actief op de Kampweg-Wuustwezelsesteenweg tussen Brecht en Wuustwezel. Die is sinds woensdag 6 februari actief en daar stonden vrijdagnamiddag al 170 processen-verbaal op de teller. “Ook daar blijkt het dus duidelijk nodig te zijn want als je die lijn verder trekt, dan zal het ook daar op die cijfers van Sint-Lenaarts uitdraaien.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Striem

    Mooie verdienste met de winst nog meer camera's plaatsen en de lol is er af om sneller te rijden Nu elke dorpskern fietswegen maken en we komen er

  • FRANCIS vanoverschelde

    Wie stemt nog op die mensen 26 mei ? Of allen op VB wegen beu leeggezogen te worden om het geld weg te geven ?

  • Dian Jans

    Ik rij die weg iedere dag, rijd altijd 70 , ze vlogen mij voorbij.En dan bekeken ze mij alsof ik gek was. Ben blij dat ze eindelijk op hun plaats zijn gezet. Boete krijgen en betalen zal ze pijn doen. Wie laast lacht lacht best !