Jeugddienst van Brecht maakt doe-boek voor kinderen tussen 6 en 12: “Ze zullen zich niet vervelen deze zomer”

De jeugddienst van Brecht ontwikkelde een doe-boek voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.
RV De jeugddienst van Brecht ontwikkelde een doe-boek voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.
De jeugddienst van Brecht heeft een  doe-boek gemaakt voor alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar om het wegvallen van het dagaanbod tijdens de zomervakantie op te vangen. 

De zomer van 2020 zal er voor iedereen helemaal anders uitzien.  Ook voor het zomeraanbod van de jeugddiensten van Vlaamse gemeenten wijzigt fors. Zo kunnen in  Brecht bijvoorbeeld de dagactiviteiten niet plaatsvinden en is de speelpleinwerking helemaal anders georganiseerd. “Het speelplein deze zomer wordt in de drie deelgemeentes georganiseerd, telkens in bubbels van 43 kinderen en 7 monitoren”, vertellen schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V) en jeugdconsulenten Wout Justens en Bert Vrints.  

Niet vervelen

Om het wegvallen van het dagaanbod op te vangen, heeft de jeugddienst een doe-boek samengesteld voor alle Brechtse kinderen geboren tussen 1 januari 2008 en 31 december 2014. “Het boek bevat heel wat actieve spelletjes die de kinderen thuis of in hun omgeving kunnen spelen Voor elke dag is er ook een doe-opdracht. Een hele zomer plezier verzekerd. De boekjes zullen in de week van 6 juli in de brievenbus vallen.”