I Love Sint-Job vindt nieuwe feestlocatie

De Chiro van Sint-Job heeft een akkoord om uit te wijken naar een nieuwe locatie voor het jaarlijkse feestweekend I Love Sint-Job en I Love Retro. Dat zal voortaan plaatsvinden op het Max Wildierslaan. De volgende editie vindt plaats op 2 en 3 maart 2018.

De Chiro Sint-Job organiseert al enkele jaren een dubbel feestweekend. De eerste editie kwamen er enkele honderden feestgangers opdagen, maar nu zijn er dat gemiddeld al zo'n 1.500. "Het barst inderdaad letterlijk uit zijn voegen", vertelt Roeland Ruelens, groepsleider van de Chiro.

'Binnen is binnen'

"We hadden dringend nood aan een nieuwe locatie. We zijn dan ook blij dat we mogen verhuizen van het plein voor het Kristus Koning Instituut (Bethaniënlei) naar het Max Wildiersplein. We kunnen nu meer feestgangers ontvangen én we kunnen het ook veiliger laten verlopen. De Koningin Fabiolalaan wordt even éénrichting en we hanteren ook het principe 'binnen is binnen'. Dat wil zeggen dat wie het feestterrein opkomt ook verwacht wordt daar te blijven tot hij weer naar huis keert. Zo kunnen we overlast naar de buurt toe ook inperken."


De Chiro beseft wel dat ze nu nog meer werk krijgt op het vlak van de organisatie zelf. "Een grotere tent, meer bezoekers, een groter plein. We moeten goed nadenken over de inrichting, de veiligheid en het comfort van onze bezoekers", zegt Manu Moons. "Maar met een goede voorbereiding moet dit zeker lukken." Wie het spetterend weekend in gang mag zetten met zijn DJ-set is nog niet geweten. Dat beslist immers het publiek zelf. "Na het succes van vorig jaar doen we ook dit jaar opnieuw een DJ-contest", zegt Ruben De Swaef, verantwoordelijke voor de line-up. "De winnaar mag het feest op gang trappen. Zo geven we onbekend talent de kans om eens voor een groot publiek te spelen." (VTT)