Dolle chauffeur in Jaguar blijkt gevangene die enkelband doorknipte

De zwarte Jaguar met Nederlandse nummerplaat werd in de Rodestraat klemgereden.
De Rouck De zwarte Jaguar met Nederlandse nummerplaat werd in de Rodestraat klemgereden.
De bestuurder van een gestolen Jaguar die vorige week dinsdag tijdens een achtervolging door Sint-Job-in-'t Goor scheurde, blijkt een ontsnapte gevangene te zijn. De man had zijn enkelband doorgeknipt en was naar Nederland gevlucht. Daar pikte hij een Jaguar en reed dan in een dolle rit met tien politiewagens achter zich terug naar Antwerpen.

De 30-jarige chauffeur scheurde vorige dinsdag met een gestolen Jaguar door Sint-Job-in-'t Goor, zette via de E19 koers naar Antwerpen, reed naar het Schipperskwartier en vlamde aansluitend door de studentenwijk. De politie reed hem in de Rodestraat klem. De verdachte is volgens het parket aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid. Hij had namelijk zijn auto als wapen gebruikt tegen de politie die hem al vanaf de grensovergang in Meer op de E19 had achtervolgd.

Wijkagent

De Antwerpenaar mocht thuis zijn straf uitzitten met een enkelband. Dat hebben ons drie betrouwbare bronnen bevestigd. De man verbleef in Wilrijk, maar daar kreeg hij ruzie met zijn buren. Een wijkagent kwam tussenbeide. Hij signaleerde aan andere politiediensten en aan het parket dat een gevangene met enkelband overlast had veroorzaakt, maar dat bleef zonder gevolg. "Had iemand toen onmiddellijk ingegrepen, was die achtervolging nooit gebeurd", zeggen enkele agenten.


Lokale en federale politie verwijzen voor alle commentaar naar het parket. "In overleg met de onderzoeksrechter kan ik u enkel meedelen dat de verdachte is gearresteerd voor gewapende weerspannigheid", zegt woordvoerster Sylvie Van Baeden van het Antwerpse parket.


Bij de achtervolging vorige dinsdag kwamen twee politiewagens met mekaar in botsing ter hoogte van het kruispunt Brouwersvliet/Falconplein. In een van de wagens van de federale wegpolitie zaten tv-maker Luk Alloo en zijn cameraploeg voor opnames van het programma 'Alloo bij de wegpolitie'. (PLA)