Wereldrecordjagers snooker denken al aan nieuwe poging

Snookerspeler William Baeyens, Shiwah Fong (Andy's Snooker) en burgemeester Koen Verberck.
Foto Laenen Snookerspeler William Baeyens, Shiwah Fong (Andy's Snooker) en burgemeester Koen Verberck.
Het wereldrecord aan één stuk snookeren hebben William Baeyens en Georgios Michailidis afgelopen week in Andy's Snooker in Brasschaat niet kunnen verbreken, maar hun actie leverde wel 3.566,80 euro op voor Kom op tegen Kanker.

"De teleurstelling dat we eerder deze week moesten stoppen, is er natuurlijk wel maar ik denk dat we vooral fier mogen zijn op onze prestatie van 70 uur en 50 minuten snookeren. Onze snookermarathon was een hele prestatie en veel mensen kwamen ons feliciteren", vertelt William.


Woensdag liet een dokter hen de strijd staken toen ze helemaal uitgeput waren. "Maar ondertussen zijn we wel hersteld. Een dag later ben ik terug komen kijken naar de andere mensen die kwamen spelen. Snooker is een grote hobby van mij en ik doe zeker verder."


Een nieuwe aanval op het wereldrecord, 85 uur en 19 minuten, hoort daarbij. "Binnen de drie jaar willen we een nieuwe poging doen. Ik rust niet voor dat ik dat record heb. We hebben nu alvast enkele zaken opgestoken om de volgende voorbereiding nog beter aan te pakken", besluit William, die zijn ouders en dochter aan kanker verloor en ook de ouders van Georgios overleden aan deze ziekte. (FSL)