Water staat personeel Vesalius aan de lippen

Twee personeelsleden springen in de vijver tijdens de prikactie.
Foto Laenen Twee personeelsleden springen in de vijver tijdens de prikactie.
Het personeel van woonzorgcentrum Vesalius heeft gisterochtend een prikactie gehouden. Twee van hen doken zelfs in de vijver voor het gebouw om duidelijk te maken dat het water aan de lippen staat. Ze pleiten voor extra personeel.

"We hebben al verschillende pogingen ondernomen om het probleem aan te kaarten, maar we lijken altijd op een muur te botsen", vertellen Kathleen De Winter van ACV Openbare Diensten en Rob Eeman van ACV. "Maar het tekort is bij momenten echt nijpend. Het is niet dat we om extra loon vragen of dat we bijkomende maaltijdcheques vragen. Wij willen alleen dat we de zorg die we willen en moeten aanbieden ook gewaarborgd kan worden."

Nijpend tekort

Vooral afgelopen zomer zou het nijpend tekort aan personeelsleden duidelijk geworden zijn. "Het werd grotendeels wel opgevangen door interimpersoneel en jobstudenten, maar dat zijn - met alle respect - ook mensen die je moet opleiden."


Vesalius telt momenteel zo'n 130 personeelsleden. Een exact cijfer op het gewenste aantal extra personeelsleden plakken is moeilijk.


"Het is ook vooral een kwestie van de juiste mensen op de juiste plaats. En dat geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor de logistiek en de keuken", aldus Eeman en De Winter. "Kijk, we doen het bewust met een prikactie omdat de bewoners niet de dupe mogen worden. Tijdens de actie waren alle diensten ook gewaarborgd." (VTT)