Wat als... je vastzit in leegstaand gebouw?

TRIO VERBOUWT THEATER HEMELHOEVE TOT ESCAPE ROOM

V.l.n.r.: broers Jonas en Eli Verheyen en Maarten Kerstens.
FotoDirk Laenen V.l.n.r.: broers Jonas en Eli Verheyen en Maarten Kerstens.
Het gebouw van Theater Hemelhoeve verandert de komende twee maanden in een escape room. Eli Verheyen, zijn broer Jonas en Maarten Kerstens verbouwen momenteel de eerste verdieping. Volgende week ontvangen ze de eerste gasten.

Het horecagedeelte van de Hemelhoeve staat al een tijdje leeg. Recent was er nog een pop-up gevestigd, maar die is alweer verdwenen. De gemeente is ook op zoek naar een uitbater, maar die is er nog niet. Daarom trokken de gebroeders Verheyen en Maarten Kerstens hun stoute schoenen aan en trokken ze nog eens naar het gemeentebestuur met de vraag of ze geen tijdelijke escaperoom mochten maken. Eerder deden ze het ook al eens een weekend in het oude gemeentehuis, wat een gigantisch succes was. "We kwamen snel tot een akkoord", vertellen Maarten, Eli en Jonas. "Het voordeel is dat we hier nu wat langer dan een weekend kunnen blijven. We hebben nu al ruim honderd inschrijvingen. Een vrij groot succes dus. Blijkbaar zit Brasschaat erop te wachten."

Tot 2 december

De voorbije dagen schuimden de initiatiefnemers tweedehandsmarkten af en trokken ze naar een doe-het-zelfzaak voor wat materiaal om de eerste verdieping te verbouwen. "Het verhaal is simpel: ontsnap uit het kluwen van de Hemelhoeve door Luke Hambebridge naar een geslaagde Prison Break te begeleiden", lachen de drie. "Via allerlei tips moeten de deelnemers de gevangene op afstand weten te bevrijden. Alleen als dat lukt, kunnen ze zichzelf ook bevrijden uit de Hemelhoeve."


Op de website maken ze het ook spannend. "Een hacker spreekt tot de verbeelding. Maar achter zijn laptop kan hij ook schade aanrichten. Vermomd achter een masker doet hij momenteel meer kwaad dan goed. Je krijgt 1 uur de tijd om zijn meesterwerk ongedaan te maken. Zonder IT-kennis maar met de nodige dosis lef, zelfvertrouwen en kunde moet je jezelf en je compagnons bevrijden uit de Hemelhoeve. Durf jij het aan?"


De escaperoom blijft open tot 2 december. Daarna wordt het voor de drie kornuiten weer uitkijken naar een nieuwe locatie. "We hebben de smaak te pakken. Het moet niet per se een gebouw van de gemeente zijn. Het mag ook een ander gebouw zijn dat leegstaat, maar het moet natuurlijk wel iets uitstralen. Er moet een spannend verhaal bij te verzinnen zijn. Een vaste locatie willen we niet meteen. Zo'n pop-up maakt het veel leuker en spannender."


Alle info is terug te vinden


op www.laagwater.be.


Deelnemen kost 90 euro voor een ploeg van twee tot zes personen