Volksdans in traditionele kledij met Mie Katoen

Ook de allerkleinsten dansten zaterdagavond mee.
Klaas De Scheirder Ook de allerkleinsten dansten zaterdagavond mee.
In zelfgemaakte traditionele kledij jezelf amuseren met Vlaamse of Macedonische volksdansen? Het kon zaterdagavond in de Ruiterhal in Brasschaat. Honderd liefhebbers van over heel Vlaanderen tekenden present. Zelfs de allerkleinsten dansten mee.

De vzw achter Mie Katoen organiseert in Brasschaat al volksdans sinds 1981, toen nog onder de naam Klaveren Aas. “We hebben de naam moeten veranderen omdat er al een bridgeclub bestond die Klaveren Aas heette”, lacht Anny Delvaux, voorzitter van Mie Katoen. 

“Elke dinsdagavond komen wij samen in het Mater Dei Instituut om samen te dansen. Eerst een uurtje voor de kinderen en dan zijn wij zelf aan de beurt. We doen zowel exotische dansen zoals de gekende Griekse en Macedonische kringdansen als partnerdansen uit onze eigen Noord-Europese cultuur.”

Ieder jaar geeft Mie Katoen een groot dansfeest zoals zaterdagavond in de Ruiterhal met zelfgemaakte kostuums. “Dan zorgen we voor live muzikanten”, aldus Anny. “We mochten zo’n honderd volksdansers ontvangen uit heel Vlaanderen. Het doet deugd om te zien dat de mensen van heinde en verre komen om deel te nemen aan ons dansfeest.”

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.