Voetballertjes Ossmi verkopen armbandjes om hun overleden trainer te eren

De U10-voetballertjes van Ossmi Brasschaat tonen hun Bracelets for Life.
rv De U10-voetballertjes van Ossmi Brasschaat tonen hun Bracelets for Life.
Met de actie Bracelets for Life willen de jonge voetballertjes van Ossmi uit Brasschaat hun oude voetbalcoach Wout Christiaens eren. Christiaens overleed afgelopen zomer. “De opbrengst van de verkochte armbandjes gaan naar goede doelen die zich inzetten voor kinderen en jongvolwassenen, zoals Wout dat ook deed.”

De 36-jarige Wout Christiaens uit Ekeren verdween in augustus plotseling van de radar. Een week lang werd er door honderden personen naar hem gezocht vooraleer hij werd aangetroffen in een veld in Sint-Niklaas, waar hij opgroeide. Christiaens gaf les aan jongvolwassenen en trainde de tienjarigen van de Brasschaatse voetbalclub Ossmi. “Hij heeft de beslissing genomen om zelf uit het leven te stappen. Dat heeft een enorme schok teweeg gebracht bij onze voetballertjes”, zegt Annik Dirkx, wiens zoontje ook training kreeg van Christiaens. “Kinderen van die leeftijd zijn het niet gewoon om naasten te verliezen en al zeker niet op die manier. Met de technische staf van de ploeg zijn we onmiddellijk samengekomen om te bespreken hoe we dit verlies zo draagbaar mogelijk konden maken voor onze kinderen.”

“Gekoppeld aan De Warmste Week van Studio Brussel zijn we op het idee gekomen om armbandjes te verkopen voor geschikte goede doelen”, gaat Annik verder. “Die goede doelen moesten aansluiten bij Wout, die zijn leven gaf voor kinderen als voetbalcoach en voor jongvolwassenen als leerkracht. Al snel kwamen we bij de vzw Missing You terecht, die zich inzet voor kinderen en jongeren die naasten verloren hebben. Ze organiseren onder andere praatgroepen en rouwkampen voor de kinderen en leveren heel goed werk. Het andere deel van de opbrengst gaat naar Akindo. Die vzw richt haar pijlen op kinderen die in een maatschappelijk kwetsbare situatie opgroeien. Zij organiseren sportkampen en andere evenementen waarin het mogelijk is voor de kinderen om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.”

De eerste lading armbandjes van vijfhonderd stuks is in sneltempo uitverkocht. “De voetballertjes zelf gaan er enorm in op om bandjes te verkopen”, benadrukt Annik. “Ze zijn trots op het succes van de verkoop en de publiciteit van onze actie. Op deze manier blijven ze alle dagen over Wout praten met elkaar, maar dan op een positieve manier. De kinderen durven iets positiefs te putten uit dit verlies. Dat is erg mooi om te zien en ook mee de opzet van deze actie.”

De volgende lading armbandjes wordt vanaf volgende week verkocht aan twee euro per stuk. De opbrengst gaat integraal naar de vzw’s Missing You en Akindo. Geïnteresseerden kunnen terecht op de Facebookpagina Bracelets for Life - ter nagedachtenis van Wout Christiaens.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Wout Christiaens werd 36 jaar.
rv Wout Christiaens werd 36 jaar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.