VIDEO. Stalplaats voor winkelkarretjes Carrefour in lichterlaaie

De winkelkarretjes van Carrefour gingen in vlammen op.
RV De winkelkarretjes van Carrefour gingen in vlammen op.
De hulpdiensten zijn zondagmiddag opgeroepen voor een hevige brand aan de Carrefour op de Bredabaan. Even was er sprake dat de volledige winkel in brand leek te staan, maar het ging uiteindelijk om de overkapping waar de winkelkarretjes worden achtergelaten. 

“De rookontwikkeling was wel zo hevig dat een aantal aanpalende appartementen zijn ontruimd", zegt Tina Bruggeman van de politiezone Brasschaat. “De brand was redelijk snel onder controle. De schade is groot aan de winkelkarretjes zelf. Ook in de winkel zelf was er heel wat rookontwikkeling. De precieze schade zal nog opgemeten moeten worden.”

De hulpdiensten hadden de oproep om iets na 14 uur gekregen. “Toen we aankwamen was er al een stevige brand die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling", zegt Koen Vanderzwalm, bevelvoerder van de brandweerpost Brasschaat. “We hebben ons eerst geconcentreerd op de winkel om een overslag te vermijden. Een deel van het dak was immers al beschadigd. We hebben de brand uiteindelijk bedwingen op de scheiding van de buiten- en de binnenmuur. De winkel zelf liep uiteindelijk geen brandschade op, maar er was wel rookschade. We kunnen niet echt een oorzaak geven voor de brand. Dat zal verder onderzoek door de politie moeten duidelijk maken.” 

De brand was even hevig.
RV De brand was even hevig.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.