Tweede editie Rotonde Classic als eerbetoon aan Kristof Michiels

De Rotonde is aan de tweede editie toe en draagt deze op aan de overleden Kristof Michiels.
Repro Toon Verheijen De Rotonde is aan de tweede editie toe en draagt deze op aan de overleden Kristof Michiels.
De Rotonde organiseert op zondag 12 mei voor de tweede keer de Rotonde Classic in samenwerking met Parantee-Psylos, Cycling Vlaanderen en Pascal Devers. De wedstrijd is speciaal bedoeld voor G-sporters. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar De Rotonde. De tweede editie van Rotonde Classic wordt opgedragen aan Kristof Michiels. Hij was een actieve G-wielrennen en overleed eind 2018.

De wedstrijd vindt plaats in Maria-ter-Heide. Vorig jaar probeerden ze nog een wereldrecord pannenkoeken bakken te breken. “Dit jaar komt er geen nieuw wereldrecord maar wel livemuziek, kinderanimatie en enkele top G-sporters” zegt organisator Pascal Devers. “Het programma bestaat uit een belevingskoers en twee G- wielerwedstrijden. Het parcours is niet gewijzigd ten op zichtte van vorig jaar. Wel werden de verkeersremmers door de gemeente aangepast, zodat het parcours vrij is van obstakels.”

Omdat de organisatie op zoveel mogelijk fietsers rekent, is er ook een belevingskoers gepland. “Iedereen met een beperking kan hieraan deelnemen. Vrijwilligers die mee op een tandem willen rijden, zijn ook meer dan welkom. Uiteraard zorgen we ook voor randanimatie.” Er is livemuziek, kinderanimatie en de wereldbekende pannenkoeken van Paul Dedroog. Vorig jaar slaagde hij er in om het wereldrecord pannenkoeken stapelen te verbreken. “Het was een huzarenstukje wat we vorig jaar op Rotonde Classic hebben georganiseerd. Dit jaar ga ik gewoon lekkere pannenkoeken bakken voor het publiek en de renners” lacht Paul.

De opbrengst van de koers gaat volledig naar de vzw Rotonde. Zij bieden woonondersteuning, dagondersteuning en individuele ondersteuning in Brasschaat, Kapellen, Stabroek en Schoten aan mensen met een beperking. “Deze wielerwedstrijd is een prachtig initiatief. Ik ben zeer tevreden met de extra centen die we ophalen. Maar ik vind het minstens even belangrijk dat G-wielersport een zichtbare plaats krijgt binnen de gemeente en dat iedereen hieraan kan deelnemen” zegt Dirk de Kort, voorzitter Rotonde vzw.

Een beeld van de recordpoging vorig jaar.
Klaas De Scheirder Een beeld van de recordpoging vorig jaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.