Politiewagen betrokken bij ongeval in Brasschaat

Het politievoertuig geraakte zwaar beschadigd.
Marc De Roeck Het politievoertuig geraakte zwaar beschadigd.
Twee auto’s zijn maandagmiddag op elkaar gebotst op het kruispunt van de Bredabaan en de Voshollei in Brasschaat. Een van de twee was een politiewagen van de lokale politie Brasschaat. 

Het politievoertuig reed op de Bredabaan in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van de Voshollei kwam het tot een aanrijding met een auto die linksaf wilde draaien, maar vermoedelijk het politievoertuig niet had opgemerkt.  

“Ons voertuig werd vooraan zwaar geraakt”, zegt Tina Bruggeman van de politie Brasschaat. “Daardoor zijn ook de airbags in werking getreden. Onze collega’s zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het andere voertuig, een 43-jarige man uit Brasschaat, liep geen verwondingen op.” 

Standaardprocedure

De twee voertuigen moesten getakeld worden. De vaststellingen van het ongeval zijn gebeurd door een patrouilleploeg van de aangrenzende zone Noord (Kapellen-Stabroek). Dat is de standaardprocedure bij een ongeval waarbij een politievoertuig is betrokken. Die vaststellingen mogen nooit gebeuren door inspecteurs van hetzelfde korps. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Matthias Zülke

    Veel beterschap gewenst voor de inspecteurs!