Paula (84) al 50 jaar cafébazin in Oud Antwerpen

Paula Corthouts omringd door familie en vrienden.
Foto Klaas De Scheirder Paula Corthouts omringd door familie en vrienden.
Op je 84ste nog een taverne uitbaten, het is niet iedereen gegeven. Maar Paula Corthouts uit Brasschaat doet het wel. De kwieke dame staat al vijftig jaar paraat voor de klanten van haar Taverne Oud Antwerpen. En dat werd gisteren gevierd met familie, vrienden en vaste klanten.

Paula, oorspronkelijk afkomstig uit Limburg, nam de zaak uit 1885 over in 1966. "Ik kwam eigenlijk naar Brasschaat om uit te rusten", lacht Paula. "Ze hadden me gezegd dat het een rustig zaakje was, maar ik heb hier uiteindelijk al vijftig jaar hard moeten werken." Intussen doet Paula het wat rustiger aan. "Ik heb het hier nog altijd voor het zeggen, maar toch ben ik rustig aan het uitbollen. De zaak laat ik op termijn aan mijn kleinzonen over."


Het jubileumfeest is opgeluisterd met een poppenkastverhaal, aangepast aan het leven van Paula, een optreden van zanger Raymond en een toespraak van schoonzoon Nicko Loos. "Paula opende de zaak in 1966. In dat jaar werd iets uitgevonden dat we allemaal in huis hebben,, behalve Paula. Een rekenmachine", lacht Nicko Loos. "Paula berekent nog alles uit het hoofd. Straf." (KCS)