Open Vld haalt inspiratie bij lokale economie in Roeselare

Piet Delrue, Philippe De Backer en Christophe Thomas.
Foto rv Piet Delrue, Philippe De Backer en Christophe Thomas.

Open Vld Brasschaat bracht samen met Philippe De Backer, staatssecretaris in de federale regering en tevens Antwerps Open Vld-lijsttrekker, een bezoek aan Roeselare. Met hun bezoek wil de liberale partij bekijken hoe Roeselare, 'de ideale winkelstad', haar lokale economie ondersteunt. Iets wat volgens de partij in Brasschaat beter kan.


Handelskernen komen meer en meer onder druk te staan van onder andere e-commerce. "Desondanks gaat Roeselare tegen de algemene trend in", zegt voorzitter Christophe Thomas van Open Vld Brasschaat. "Het bezoek gaf ons meer inzicht over het handelsplan dat de handelskern wil versterken met zeven ambities en 50 krachtlijnen. Graag putten we hieruit de nodige inspiratie en bekijken we hoe we de voordelen kunnen inzetten in Brassschaat."


Brasschaat neemt wel al enkele initiatieven om de handelskern te versterken. "Initiatieven zoals de Brasschaatse KadoBon en de koopzondag met thema 'Miss Peregrine' zijn zeker positief maar staan te veel op zichzelf", gaat Christophe Thomas verder. "Maar er is meer nodig in Brasschaat. De tweede winkelcentrummanager is nu een goed jaar bezig, toch komt het gemeentebestuur nog steeds niet met een visie op de handelskern." Open Vld Brasschaat gaat daarom de komende maanden aan de slag om tot een sterk kernplan op maat van Brasschaat te komen. (KCS)