Opbouw Antwerp Classic Car Event gestart

De tenten in het Park van Brasschaat worden klaargezet.
Foto Klaas De Scheirder De tenten in het Park van Brasschaat worden klaargezet.
In het gemeentepark is volop de opbouw bezig van het Antwerp Classic Car Event (ACCE). De zevende editie vindt dit weekend opnieuw plaats in het Park van Brasschaat omdat het evenement moet wijken voor de Lage Emissie Zone (LEZ) die classic cars voortaan weert uit het stadscentrum van Antwerpen.

De organisatie van ACCE zorgt met het vertrek van de Tour Amical 'live' vanuit het park voor een extra troef en hoopt zo een massa classic car-fans en supporters te mogen verwelkomen in Brasschaat. "Het park is prima bereikbaar", zeggen initiatiefnemers Manu Stappaerts, Marc Reijntjes en Frank Crijns. "We beschikken hier over 25.000 vierkante meter om in een topdecor een groots classic car-dorp op te trekken waarin de hoofdrol zoals vanouds is weggelegd voor stralende oldtimers. We rekenen op minstens duizend classic cars van verzamelaars en liefhebbers."


Vorig jaar was ACCE goed voor 15.000 bezoekers op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen.


Antwerp Classic Car Event vindt plaats op 6 en 7 mei in het Park Van Brasschaat. De deuren van het Classic Car Village openen telkens om 9.30 uur en de toegang is gratis. (KCS)