Nooit trainen en toch kampioen spelen: hockeyspeelsters The Junior Ladies doen het

The Junior Ladies van KHC Dragons.
Repro Toon Verheijen The Junior Ladies van KHC Dragons.
Niet trainen en toch kampioen spelen, je moet het maar doen. The Junior Ladies van KHC Dragons in Brasschaat kunnen het. Voor de tweede keer op rij speelden ze kampioen in de Eredivisie. “We hopen nog vele jaren samen verder te kunnen”, klinkt het.

Ze zijn allemaal tussen de 36 en 55 jaar oud, sportief én gepassioneerd door hockey. Vroeger noemden ze gewoon The Ladies, maar toen de Belgische hockeybond wijzigingen doorvoerde en ze op een half veld moesten gaan spelen, zagen ze dat niet zitten. Ze moesten er iets op vinden om in een andere categorie aan de slag te gaan zodat ze wel op dat groot veld konden blijven spelen. En zo ontstond de naam, The Junior Ladies. Grappig uiteraard als je naar de leeftijd kijkt, want in voetbaltermen spreek je dan van de senioren en niet van ‘junior’. “Maar onze leeftijd zegt niets”, lacht speelster en ploegverantwoordelijke Aafke Baars-Seebregts. “En we zijn enorm trots, want voor de tweede keer op rij zijn we kampioen geworden en dit jaar zelfs voor het seizoen helemaal was afgelopen. Onze slotwedstrijd op 6 mei was dan ook één groot feest. Dubbel leuk ook omdat we in maart van dit jaar door de gemeente ook nog eens gehuldigd waren om onze titel van vorig jaar (lacht).”

Teamspirit

The Junior Ladies startten tien jaar geleden in het seizoen 2008-2009. “Dit jaar speelden we onder meer tegen Gent en Hoei”, vertelt Aafke. “Best wel lange verplaatsingen en we doen die altijd met eigen vervoer. We carpoolen wel zoveel mogelijk. In onze reeks is de minimumleeftijd 30 jaar dus we komen wel eens ploegen tegen met veel jongere speelsters als bij ons, maar we hebben het toch maar gedaan. We zijn in totaal met zeventien, maar we hebben momenteel wel wat geblesseerden. Een aantal van ons heeft in de eerste ploeg gestaan, maar lang niet allemaal. Sommige van ons zijn er enkele jaren tussenuit geweest, maar hebben de draad weer opgepakt. We hebben wel allemaal één ding gemeen: een passie voor hockey. Veel van onze kinderen spelen het ondertussen ook al.”

Trainen

En je moet het als ploeg toch maar doen. Niet trainen, geen coaching en toch kampioen spelen. “We spelen allemaal dolgraag het spelletje, maar de combinatie van werk, kinderen en andere verplichtingen maakt het moeilijk om elke week te trainen. Sommige van ons wonen ook al een beetje verder van de club. We onderhouden natuurlijk wel elk op onze manier de conditie. Maar onze tweewekelijkse wedstrijden staan wel altijd met stip in onze agenda genoteerd. Die slaan we niet over. Dit jaar speelden we er twaalf en geen enkele hebben we verloren. We zijn dus dubbel gemotiveerd om het huzarenstukje volgend jaar nog eens over te doen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.