Niet welkom in Antwerpen, toegejuicht in Brasschaat

OLDTIMEREVENT DAT DOOR LEZ UIT 'T STAD MOEST, LOKT 12.000 FANS

Een fan bewondert een van de vele oldtimers op het Antwerp Classic Car Event.
Een fan bewondert een van de vele oldtimers op het Antwerp Classic Car Event.
Een stralende zon, mooie oldtimers en 12.000 bezoekers. Dat waren de ingrediënten die van de 7de editie van het populaire oldtimertreffen Antwerp Classic Car Event (ACCE) een succes maakten. ACCE moest voor deze editie uitwijken naar het Park van Brasschaat omdat de lage-emissiezone klassieke oldtimers voortaan weert uit het stadscentrum van Antwerpen.

In 2012, '13 en '14 was ACCE ook al te gast in de parkgemeente. "We zijn heel blij om opnieuw in Brasschaat te zijn", zeggen initiatiefnemers Manu Stappaerts, Marc Reijntjes en Frank Crijns. "We bevinden ons hier in een mooi groene en rustgevende omgeving. In Antwerpen was het vaak een helse drukte." Met de invoering van de lage-emissiezone zag de organisatie dan ook de kans om terug te keren naar Brasschaat. "We kunnen het ons niet permitteren dat oldtimers wegblijven van ons event", gaat Manu verder.

Ook dat was ACCE dit jaar: volop genieten van de zon.
Ook dat was ACCE dit jaar: volop genieten van de zon.

Extra troef

Voor de organisatie geldt dan ook 'Antwerp is less'. "We zouden zaterdag minder deelnemers hebben mogen ontvangen als we in Antwerpen waren gebleven. Het zou niet gegrond zijn dat de ene oldtimer wel geld zou moeten betalen om deel te nemen en de andere niet."


De organisatie van ACCE zorgde met het vertrek van de Tour Amical 'live' vanuit het park voor een extra troef en hoopte zo een massa classic car-fans en supporters te mogen verwelkomen in Brasschaat. En dat was ook het geval. "We beschikken hier over liefst 25.000 vierkante meter om in een topdecor een groots classic car-dorp op te trekken waarin de hoofdrol zoals vanouds is weggelegd voor stralende oldtimers."

Naar Boekarest

Opnieuw waren er twee tours gepland die vanuit Brasschaat de Noorderkempen doorkruisen tot in Nederlands Brabant: de Antwerp Classic Tour en de Antwerp Grand Tourisme Tour. "Vorige jaren werden tijdens ACCE de wagens van de Tour Amical telkens geladen op vrachtwagens om zo naar de bestemming van vertrek af te reizen. Dit jaar vertrekken alle deelnemers, een kleine 550 (in duo), vanuit het park zelf richting Praag om via Budapest in Boekarest te geraken. Zo'n podiumstart zorgt voor een immens showelement dat zowel voor het publiek als alle teams unieke momenten oplevert."


Ook volgend jaar zal het Antwerp Classic Car Event plaatsvinden in de parkgemeente. "Het enige verschil zal dan zijn dat de oldtimers op een vrachtwagen geladen zullen worden en de start ergens anders zal plaatsvinden. Meer details daarover kunnen we nog niet geven. We moeten zelf alles nog uitzoeken en overleggen met de gemeente."