Motorrijders testen hun rijvaardigheid op militair domein

Op het militair domein van Brasschaat oefenen motorrijders hun rijvaardigheid.
Laenen Op het militair domein van Brasschaat oefenen motorrijders hun rijvaardigheid.
Motorrijders konden zondag, op de ‘Dag van de Motorrijder’, hun rijvaardigheid testen op het militair domein in Brasschaat.

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met 7,4 procent gedaald, terwijl het aantal doden bij motorrijders wel gestegen is van 64 naar 71. Dat blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute, het Kenniscentrum voor Verkeersveiligheid. 

Naar aanleiding van de ‘Dag van de Motorrijder’ organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op het militair domein van Brasschaat en op andere 13 locaties in Vlaanderen een behendigheidsparcours voor motorrijders. Zo kunnen zij hun rijvaardigheid testen. Op deze manier wordt het nieuw motorseizoen hopelijk veilig gestart. Campus Vesta, het provinciale centrum voor veiligheidsopleidingen in Ranst geeft samen met de politie Brasschaat en politie Voorkempen van 9 tot 17 uur gratis training en tips.

Op deze mooie lentedag zagen de motorrijders het zitten om hun rijvaardigheid te testen onder leiding van politie Brasschaat en politie Voorkempen.
Laenen Op deze mooie lentedag zagen de motorrijders het zitten om hun rijvaardigheid te testen onder leiding van politie Brasschaat en politie Voorkempen.

Als kersvers voorzitter van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid is gouverneur Cathy Berx aanwezig. Zij zet het belang van een goede rijvaardigheidsopleiding in de verf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.