Koppel Romazigeuners krijgt lichtere straf in beroep

Twee Romazigeuners, een ex-koppel uit Kroatië dat inbraken pleegde in onder andere Brasschaat, Knokke en Stekene heeft in beroep een lichtere straf gekregen.


Gabriëla T. kreeg 8 jaar cel, Franco M. 6 jaar. Bij beiden werd er twee jaar afgehaald, ze kregen tien en acht jaar in eerste aanleg. Ze kregen de mildere straf die ze vroegen tijdens de behandeling. De Gentse procureur-generaal De Smet kon er niet mee lachen, dat ze de feiten bleven ontkennen tijdens de behandeling. "Er zijn niet alleen telefoniegegevens en getuigen die alles bewijzen. Bij een huiszoeking werd in hun zetel ook een verborgen curverbox aangetroffen waarin waterdicht verpakt maar liefst 57.000 euro aan cash geld werd gevonden. Daarnaast een resem aan juwelen. En als er nog wat verder werd gezocht, vonden de speurders nog eens 13.000 euro cash. Verder in de woning nog een pak Swarovski-juwelen en blijkbaar hadden de twee ook een voorliefde voor kristallen vazen van Val Saint-Lambert. Zelfs Mariabeeldjes - waarvan er twee zijn teruggevonden - waren voor hen niet veilig", stelde de procureur-generaal.


Ze waren al bekend bij het gerecht, Gabriëla had al zes aliassen waaronder ze misdrijven pleegde. Franco had zelfs een totaal van tweeëntwintig aliassen. (DJG)