Koopzondag gaat Hollywoodfilm achterna

Deze kleurrijke steltenlopers lijken zo uit een sprookjeswereld te komen.
Deze kleurrijke steltenlopers lijken zo uit een sprookjeswereld te komen.
Wie gisteren in Brasschaat kwam shoppen, waande zich in een sprookjeswereld, want de koopzondag stond volledig in het teken van de Hollywoodfilm 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'. De prent van regisseur Tim Burton werd deels in het Torenhof opgenomen en het verhaal leent zich perfect voor een themadag.

"We hebben gemerkt dat een thematische invulling bij de koopzondagen altijd goed werkt", vertelt schepen van Lokale Economie Philip Cools. "Omdat de film van Burton begin oktober in de zalen is gekomen, was het moment ideaal om er nu iets mee te doen."

Een ballonartiest maakt de gekste creaties.
Laenen Een ballonartiest maakt de gekste creaties.

Vuurspuwers

Op de Bredabaan die tussen het gemeentehuis en het Armand Reusensplein verkeersvrij was, liepen gisteren enkele bijzondere figuren uit de film rond. Zo waren er steltenlopers, vuurspuwers en ook de mysterieuze man zonder hoofd. Overal vonden de bezoekers wel animatie in het thema van de film.


Het thema had succes, want verspreid over de namiddag liep er best veel volk rond in het centrum van Brasschaat. "Het was gezellig druk en zeker voor herhaling vatbaar", wist de schepen nog. "Ik ben bij een aantal winkeliers binnengestapt en die waren toch ook tevreden." (DVGT)

Deze kindjes weten niet wat ze zien: een man zonder hoofd, hoe is dat nu toch mogelijk?
Laenen Deze kindjes weten niet wat ze zien: een man zonder hoofd, hoe is dat nu toch mogelijk?