Kinderen ondergedompeld in wereld van kok en fotograaf op Roefeldag

Zo'n dertig kinderen hebben zich op 31 oktober uitgeleefd op de Roefeldag in Brasschaat. 
Zo'n dertig kinderen namen deel aan de Roefeldag.
Toon Verheijen Zo'n dertig kinderen namen deel aan de Roefeldag.

Tijdens de Roefeldag werden ze volledig ondergedompeld in de wereld van volwassenen. “In kleine groepjes brachten we een bezoek aan de handelaars uit in de wijk Kaart”, vertelt schepen van Jeugd Niels de Kort (CD&V). Enkele activiteiten vonden plaats in rusthuis Salvé. Samen met de kok konden kinderen iets lekkers klaarmaken in de keuken. Ook was er een fotograaf aanwezig die uitleg gaf rond de werking van een fototoestel en iedereen mocht ook voor de lens plaatsnemen en kreeg een afdruk mee naar huis.

Niels de Kort voerde vier jaar geleden de Roefeldag weer in. “Ikzelf heb als kind altijd veel geleerd op de Roefeldag. Het was jammer dat dit initiatief niet meer bestond in Brasschaat. Vier jaar geleden zijn we terug gestart met een groepje enthousiastelingen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.