Katerheidemolen wordt opgelapt

Ludo Van Bouwel bij de Katerheidemolen.
Foto Klaas De Scheirder Ludo Van Bouwel bij de Katerheidemolen.
Het Brasschaatse gemeentebestuur laat de buitenkant van de Katerheidemolen aan de Kapelsesteenweg oplappen. De ramen worden vervangen en de molen wordt bekleed met hout. De Wijkwerking Mariaburg spreekt over een gemiste kans om het gebouw grondig te renoveren.

De Katerheidemolen maakt al jaren deel uit van het dorpsgezicht in Sint Mariaburg, op het kruispunt met de Molenweg. De bakstenen molenromp kreeg de voorbije jaren verschillende functies, met verschillende opknapbeurten. De Wijkwerking Mariaburg betreurt dan ook dat het opnieuw bij oplapwerk blijft. "Van het oudste gebouw uit de wijk blijft slechts een troosteloze romp over", zegt Ludo Van Bouwel.


"Jammer genoeg heeft de gemeente Brasschaat nagelaten dit monument in zijn volle glorie te herstellen toen het werd aangekocht. De gemeente heeft het jaren duidelijk moeilijk gehad met dit belangrijk stuk erfgoed. Met de recente heraanleg van het Molenplein hoopten we op een toeristische horeca-invulling maar daarvan is ook niets in huis gekomen. Het enige wat we nog kunnen hopen is dat het Brasschaatse gemeentebestuur op de romp een plaatje zal aanbrengen dat verwijst naar de geschiedenis van de vroegere molen", besluit Van Bouwel. (FSE)