Kasteel Withof wordt pop-up evenementenlocatie

Uitbater ook al bezig met tiende editie van Winterdorp Brasschaat

Philip Wauters met een tripel d’Oude Caert in de hand voor ‘zijn’ kasteel Withof.
Laenen Philip Wauters met een tripel d’Oude Caert in de hand voor ‘zijn’ kasteel Withof.
Het bijna iconische Kasteel Withof wordt vanaf dit weekend omgetoverd tot een pop-up evenementenlocatie Nieuwithof. Philip Wauters, die ook het succesvolle Winterdorp in Brasschaat elke winter organiseert, heeft het leegstaande kasteel opnieuw helemaal opgeknapt en mikt dit jaar vooral op feesten, bijeenkomsten of bedrijfsevenementen. Voor de zomer denkt hij nog na over een of andere vorm van zomerbar.

Het kasteel Withof in Maria-ter-Heide staat al jarenlang te koop nadat de vorige eigenaar en zijn sterrenrestaurant er de brui aan moesten geven. Sindsdien staat het kasteel zowat te verkommeren en zakte de vraagprijs van een oorspronkelijke acht miljoen euro al naar 2,3 miljoen euro. Potentiële kopers lijken altijd maar af te haken waarop Philip Wauters zijn kans weer schoon zag om de komende maanden het kasteel nieuw leven in te blazen. Vorig jaar maakte hij er tijdens de zomermaanden een pop-up zomerbar van, maar dit jaar gooit hij het over een andere boeg. “We maken er vanaf dit weekend een evenementenlocatie van”, zegt Philip Wauters. “En het lijkt al meteen aan te slaan want we hebben toch al een aantal boekingen. Gaan van bedrijfsfeesten tot vragen van families om er een feest te organiseren.”

Concept

Toen Philip Wauters vorig jaar de zomerbar plan, was het bijna iconische Kasteel Withof zwaar gehavend. “Dit jaar zijn we er op 1 februari ingevlogen en hadden we toch iets minder werk”, lacht Wauters. “We hebben wel heel wat schilderwerk gedaan en het binnen proberen zo gezellig mogelijk te maken. Trendy en toch een beetje vintage. De bedoeling is dat iedereen die het wel, welke dag dan ook, het kasteel kan afhuren voor een evenement, een feest, een bijeenkomst of een teambuilding. We werken bijvoorbeeld ook samen met de mannen van Laagwater die op de bovenverdieping nog altijd hun escaperoom hebben. Dat is ook een enorm succes. Maar vooral: mensen kunnen hier terecht voor een goed feestje. En dat kan in alle vormen: met of zonder catering, met of zonder dj. Er zijn verschillende formules mogelijk. Philip Wauters heeft met de curator een akkoord tot oktober. Daarna is het weer even afwachten. “Natuurlijk droom ik ervan om hier langere tijd te kunnen zitten, maar dat is nog even afwachten.”

Zomer

Voor de zomer is het nog even afwachten. “We zijn bezig met een aantal evenementen, maar we zijn er nog niet helemaal uit in welke vorm het zal zijn. Dat laten we nog in het midden.” Voor wie nu al aan de winter denkt: dit jaar keert het Winterdorp zeker terug. De tiende editie wordt ook een beetje een speciale editie. “We verhuizen naar de grote weide in het park”, zegt Wauters. “Dat is al beslist. Binnenkort volgen de eerste vergaderingen met de gemeente om alles op punt te stellen de nodige vergunningen aan te vragen. We gaan er een mooie editie van maken.” Wie deze lente of zomer kasteel Withof eens wil afhuren, kant terecht op www.nieuwithof.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.