Hitte wordt rugzaktoerist fataal

VLAMING (27) KRIJGT HARTAANVAL OP AUSTRALISCHE PLANTAGE

Olivier Caramin was een wereldreiziger in hart en nieren.
RV Olivier Caramin was een wereldreiziger in hart en nieren.
Een 27-jarige man uit Brasschaat is om het leven gekomen op een plantage in Australië. Rugzaktoerist Olivier Caramin was er watermeloenen aan het plukken en is vermoedelijk bezweken onder de hitte. "We zullen zijn gouden hart ongelooflijk missen", zeggen vrienden.

Olivier Caramin (27) was altijd al een beetje een avonturier. Vorig jaar vertrok hij samen met drie vrienden nog voor een fietstocht van meer dan 15.000 kilometer van Brasschaat naar China. Een tocht die hij ondernam samen met Yuri Soens (25), broer Anton (25) en Stef Van de Pol (24) en eerder dit jaar, na iets meer dan 15.000 kilometer, tot een goed einde bracht. Tot enkele weken geleden werden hun avonturen nog aangevuld op de blog die ze over de reis maakten.

Olivier vertrok vorig jaar met 3 vrienden nog met de fiets naar China.
Laenen Olivier vertrok vorig jaar met 3 vrienden nog met de fiets naar China.

Rondtrekken

Nu was Olivier Caramin naar Australië getrokken om er met de rugzak rond te trekken en af en toe een centje bij te verdienen door onder meer te werken op plantages. Dat werk werd hem afgelopen week fataal. "Hij heeft een hartaanval gekregen op de plantage waar hij werkte", vertellen vrienden en familie op de Facebookpagina Silkroad Cyclers die hij samen met zijn vrienden had opgericht tijdens de fietstocht naar China. "We zullen zijn groot en gouden hart allemaal ongelooflijk missen."


Op verdere vragen wilde de familie en vriendengroep gisteren niet ingaan. Alle vrienden en familieleden worden wel uitgenodigd om langs te komen aan de Fringinlei. "Voor een lach en een traan is iedereen welkom. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te verwittigen", klonk het ook nog.


Het nieuws over het plotse overlijden van de vitale twintiger kwam niet alleen in Brasschaat hard aan. Vanuit verschillende hoeken van de wereld kwamen er reacties. "Ik ontmoette je in Iran en tijdens de tocht hadden we een ongelooflijke tijd samen", vertelt Marcos Bueno, een Braziliaan uit Sao Paolo. "Het doet me pijn om zo'n geweldige kerel te zien gaan, maar ik ben er zeker van dat hij gelukkig is in zijn nieuwe leven." Ook de Duitse Christina Pfaff is er het hart van in. Zij ontmoette hem enkele weken geleden in Manly, ook in Australië. "Hij heeft me leren surfen ook al was het zelf maar een beginner. We zagen elkaar maar even, maar het waren geweldige uren. Ik zal je missen."

Autopsie

Het gerecht in Australië voert op dit moment nog een onderzoek naar de precieze omstandigheden maar vermoedelijk is de hitte de 27-jarige Vlaming fataal geworden. Hij werd nog naar het ziekenhuis in Ayr gebracht, waarna hij overgebracht werd naar Townsville. Daar overleed hij uiteindelijk een dag later. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de precieze doodsoorzaak. Het is nog niet duidelijk wanneer het lichaam van de man overgebracht wordt naar België.