Hemelhoeve krijgt tweede leven als pop-upjeugdbar

Vijf vrienden zullen vanaf vrijdag elke week de Hemelhoeve in het gemeentepark inpalmen en omvormen tot een pop-upjeugdbar. Daarmee willen de jongeren en de gemeente het gebouw een nieuwe tijdelijke invulling geven. De Hemelhoeve staat nu al een jaar leeg nadat The Steakhouse failliet ging.

Zenio Schnurrer, Jens De Meyer, Stijn Goossens en Manu en Arnaud Pepermans zijn de mannen die hun schouders ztten achter het initiatief. "Het idee is gegroeid op een avond tussen mij, Zenio en Stijn", legt jeugdschepen Niels de Kort (CD&V) uit. "Zij hadden een voorstel rond pop-updj in het park en op andere plaatsen in de gemeente. Ik heb voorgesteld om na te denken over een pop-upconcept in de Hemelhoeve. Zenio, Stijn en hun maten zijn aan de slag gegaan en hebben hun ideeën op papier gezet en verder uitgewerkt."


De gemeente is een nieuwe bevragingsdocument aan het opstellen voor de definitieve uitbating van de Hemelhoeve. "Er zijn vele ideeën en we moeten ook rekening houden met de evaluatie van de vorige bevraging", zegt De Kort. "Hierover kan ik niets meer zeggen. Ik ben als jeugdschepen vooral blij om te zien hoe we met de gemeente en enthousiaste jongeren een mooi project kunnen realiseren. Brasschaat kent enorm veel geëngageerde jongeren die niet verlegen zijn om hun handen uit de mouwen te steken. De gemeente creëert een kader maar het zijn de jongeren zelf dit het concept uitwerken en er voluit voor gaan." (KCS)