Gunfire Museum herdenkt 170 bominslagen WOII met replica en expo

De replica van een V1-bom is de blikvanger op de tentoonstelling.
Laenen De replica van een V1-bom is de blikvanger op de tentoonstelling.
Het War Heritage Institute en het gemeentebestuur van Brasschaat knipten zondag het lint door van de unieke tentoonstelling over de V-bommen die delen van Antwerpen en Brasschaat in as legden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 170 bomaanslagen eisten toen 78 doden.

Na de bevrijding van Antwerpen en de randgemeenten aan het einde van WOII werd de stad en omgeving nog zwaar gebombardeerd met V1- en V2-bommen door de terugtrekkende Duitsers. Ongeveer negentig percent van die bommen werden voor impact onschadelijk gemaakt door de Amerikanen. Toch nog 170 projectielen glipten door de mazen van het Amerikaanse net en sloegen in op vooral Brasschaat. 78 mensen kwamen nog om het leven nadat ze reeds ‘bevrijd’ werden van de Duitse bezetter.

Sinds zaterdag loopt er een expo over die bombardementen in het Gunfire Museum aan Licht Vliegwezenlaan in Brasschaat. Naast de vele info over de aanslagen is er ook een uniek replica te bewonderen van een V1-bom.

Laenen
Laenen
LaenenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.