Forse toelages voor jeugdbewegingen

De gemeente Brasschaat maakt 56.000 euro vrij voor de renovatie van verschillende jeugdlokalen.Twee in het oog springende investeringen zijn de vernieuwing van het dak van scouts Don Bosco en de grondige renovatie van scouts Jobertus.


"Voor scouts Don Bosco hadden we vorig jaar al een bedrag van 7.500 euro voorzien", zegt jeugdschepen Niels de Kort (CD&V). "Dit bleek echter te weinig te zijn en we hebben de subsidie verder verhoogd met 7.600 euro. Voor Jobertus gaat het om een grondige aanpak van hun lokalen. We hebben intensief overleg met de oudervereniging Stille Meeuw. Zij zullen namelijk uitvoeren. De volledige vloer zal worden vernieuwd, samen met de elektriciteit en de verwarming. De leiding was al langer vragende partij om de vloer te vernieuwen. Door een nieuwe verwarming kan de verouderde stookolieverwarming ook eindelijk verdwijnen."


Uiteindelijk gaat het om een vijf jeugdverenigingen die en aanvraag hadden ingediend. Chiro Bethanië wil het plafond van de grote zaal vernieuwen en een raam vervangen en had daarvoor zo'n 9.882 euro nodig. Zij krijgen 7.142 euro. Chiro Driehoek was op zoek naar net geen 1.500 euro voor het vervangen van een deur, spoelbak en aansluitingen en de omheining van de afvalcontainers. Zij krijgen 1.034 euro. Scouts Jobertus zocht 51.146 euro voor het vervangen van een vloer, de CV-leidingen, radiatoren, de renovatie van de elektrische installatie en de brandblusapparaten. Zij krijgen 38.360 euro. Tenslotte was er ook nog souts Don Bosco, dat zo'n 20.000 euro zoekt voor het vernieuwen van de dakstructuren boven het magazijn en het sanitair. Zij krijgen 7.633 euro bovenop de al eerder toegekende subsidie van 7.500 euro. Tenslotte is er jeugdhuis HobNob dat ook nog eens 1.500 euro krijgt voor hun led-verlichting. (VTT)