Feest van de jacht brengt duizend euro op voor goede doel

Ook de pompiers lieten hun ros door de priester wijden.
Klaas De Scheirder Ook de pompiers lieten hun ros door de priester wijden.

De wildverkoop tijdens de 63ste Sint-Hubertusviering in Brasschaat heeft duizend euro opgeleverd voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar Perron Noord. Het café aan het militair domein en natuurgebied stelt mensen te werk vanuit de sociale economie.

De viering ging zondagochtend van start in de Sint-Antoniuskerk en werd na een kleurrijke stoet met de beeltenis van Sint-Hubertus, patroonheilige van de jacht, verder gezet in het kasteelpark. “In tegenstelling tot vorig jaar was het schitterend weer en hebben we ongeveer duizend bezoekers gehad”, klinkt het enthousiast bij organisator Dirk de With van de Sint-Hubertus Jachthoornblazers. “De pastoor heeft enorm veel honden en ook enkele paarden met koets gewijd. Door de problemen met de Afrikaanse varkenspest zijn we dit jaar niet aan een everzwijn geraakt bij de wildverkoop maar dat kon de pret niet bederven. Integendeel, we hebben zelfs een speelgoedfazant om jachthonden te trainen kunnen verkopen voor 110 euro. Daar is goed op geboden”, lacht Dirk. “Samen met de verkochte fazanten, bosduiven, konijnen, hazen, eenden en ander wild verzamelden we duizend euro voor ons lokale goede doel Perron Noord.”

Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.