Ella-June (8) laat lange haren knippen voor Think Pink: “En Sinterklaas mag mijn pakjes aan de zieke kindjes schenken”

Ella-June geeft haar lange haren aan Think Pink.
Repro Toon Verheijen Ella-June geeft haar lange haren aan Think Pink.
Ze is nog maar 8 jaar oud, maar Ella-June Ockers uit Brasschaat heeft duidelijk het hart op de juiste plaats. Ze ging – onder lichte dwang van de mama – naar de kapper omdat ze deze week op bosklassen vertrekt. De jongedame, die toch al lang haar had om u tegen te zeggen – besloot heel spontaan haar haar dan maar af te staan aan Think Pink. 

Think Pink doet al langer een oproep om paardenstaarten van zo'n dertig centimeter of meer te laten afknippen en de haren weg te schenken. Zij maken met het haar dat gedoneerd wordt pruiken voor borstkankerpatiënten die hun haar verliezen. “Toen ik zei dat ze toch wel naar de kapper moest om haar haar wat te laten bijknippen omdat ze op bosklassen vertrekt, zei ze plots zelf dat ze haar haar wilde schenken aan zieke mensen”, vertellen haar toch wel trotse ouders Miranda Stolck en Tony Ockers. “We wisten echt niet wat we hoorden en schrokken eigenlijk een beetje van haar mooie reactie. Misschien dat ze er iets van heeft gezien terwijl ze bezig is op haar iPad?”

Fotoshoots

En Ella-June had inderdaad heel mooi lang haar. “Ze doet af en toe ook al wat fotoshoots en figuratiewerk en ze valt ook wel wat op met haar lange haren. Ik was als mama best trots”, vertelt Miranda. “Zeker omdat ik zelf zo’n lange haren heb. Ergens deed het wel pijn om de schaar erin te zien gaan, maar uiteindelijk wilde Ella-June het echt zelf. Daarna zei ze dat ze voor Sinterklaas geen speelgoed wil. En ook geen centjes. Alleen maar chocolade en mandarijntjes. Ze wilde dat andere kinderen in haar plaats dan maar wat speelgoed kregen. We zijn echt aangedaan door haar reactie.”

Ella-June helpt met haar haar weer iemand verder.
Repro Toon Verheijen Ella-June helpt met haar haar weer iemand verder.
Zo zag de jongedame er voor de knipbeurt uit.
Repro Toon Verheijen Zo zag de jongedame er voor de knipbeurt uit.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • renée schietekat

  Wat een schat van een kind!

 • Patricia Peters

  Respect voor de kleine prinses! Jij hebt het ♥ op de juiste plaats. Veel mensen kunnen zich hier een voorbeeld aan nemen.

 • Guido Vanherle

  Zo zie je, de mensheid is nog niet verloren

 • DIRK VAN DESSEL

  Dat is een schoon gebaar.

 • marie claire knaepkens

  Wat een liefdevol kind. Proficiat Ella-June. Ik wens jou al het geluk van de wereld toe!!!