Confetti’s, Dixies en Highstreet: jaren 70-80-90 met dé dj’s van toen in Nieuwithof

Philip Wauters van Nieuwithof wist Oldskool Brasschaat naar zijn pop-up gebeuren te halen.
Laenen Philip Wauters van Nieuwithof wist Oldskool Brasschaat naar zijn pop-up gebeuren te halen.
Veertigers en vijftigers kunnen vrijdagavond in Nieuwithof hun hartje ophalen. Ben Mouling, de man achter Radio Modern, is er in geslaagd om dj’s uit de jaren 70, 80 en 90 te overtuigen weer achter de draaitafels plaats te laten nemen. Patrick Gypen, Marc Van Baelen en Serge Ramaekers - onder meer gekend van de Confetti’s - bijten de spits af. In augustus en september volgen nog twee edities.
Een sfeerbeeld uit de vroegere Dixie's.
RV Een sfeerbeeld uit de vroegere Dixie's.

Ben Mouling startte een kleine vijftien jaar geleden met Radio Modern met de bedoeling de sfeer uit de jaren ’50 opnieuw tot leven te brengen. Een concept dat aanslaat, want vijftien jaar later organiseren ze nog altijd feestjes. En dat bracht het creatieve brein van Ben Mouling op het idee om het concept breder open te trekken. “Met Oldskool Belgium wilden we feesten organiseren aangepast aan de sfeer en geschiedenis van de gemeente waarin we te gast zijn. Zo zaten we al in Gent, Leuven, Lier en Antwerpen.” Het was in Antwerpen dat Ben merkte dat er nog potentieel zat meer naar het noorden.

Een sfeerbeeld uit de vroegere Dixie's met The Confetti's.
RV Een sfeerbeeld uit de vroegere Dixie's met The Confetti's.

Dixie’s en Highstreet

Dixie’s in Brasschaat, Highstreet in Hoogstraten, de Carré in Willebroek, de Reflex in Westerlo. Of andere namen als Alma, BBC, Chalet of City Club. Ze waren het speelterrein van de dj’s uit de jaren ’60-’90 zoals Patrick Gypen, Marc Van Baelen en Serge Ramaekers. Die laatste kent iedereen ook ongetwijfeld van ‘The Sound of C’ van The Confetti’s. Zij staan nu vrijdagavond op de eerste editie van Oldskool Brasschaat in Nieuwithof. “We starten vroeg, net als vroeger toen iedereen nog om 20 uur begon uit te gaan”, lacht Ben Mouling. “We hebben al gemerkt dat het voor heel wat veertigers en vijftigers een leuke avond is vol herinneringen. Ik denk dat iedereen wel iets zal herinneren van een avond in een discotheek: je vrouw leren kennen, grappige anekdotes, misschien een compleet uit de hand gelopen avond.”

De vroegere Dixie's.
RV De vroegere Dixie's.

Disco en new wave

Naast vroeg beginnen en redelijk vroeg eindigen - om 2 uur stopt de muziek - hanteert Mouling nog een gouden principe. Géén house. “Die muziek was er toen nog niet. Dus neen, we houden het op disco, new wave, een beetje new beat. Dat was en is nog altijd de enige echte dansmuziek. Oldskool Brasschaat lijkt nu al een succes, want we hebben meteen besloten om er in augustus en september nog een tweede en derde editie bij te doen. Dan komen Erik Vandamme, Peter Hoogland, Mike Thompson, Thierry Blomme, Steve Murphy en Ronald Van Amerongen achter de draaitafel. Ook de vroegere baas van Dixie’s komt langs net als de ‘baas’ van The Confetti’s die blijkbaar in Zuid-Afrika woont ondertussen. Hopelijk komt bij al onze gasten het besef dat ze toen een zalige uitgaanstijd hadden.”

https://www.facebook.com/events/316442832366677/
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Mouling

    Super initiatief!