Brasschaat 2012 wil Werverstraat veiliger laten maken

De Werverstraat in Brasschaat.
RV De Werverstraat in Brasschaat.
Oppositiepartij Brasschaat 2012 pleit ervoor om van het Werverbos een fietsstraat te maken. Er komen volgens de partij dagelijks heel wat zwakke weggebruikers voorbij. 

“De woonstraat is tussen Dullingen en de Ploegsebaan met 3,2 meter nogal aan de smalle kant, omgeven door paardenweiden en heel vaak zijn er ook ruiters op de baan”, zegt Lisa Buysse. “Uitwijken is niet overal evident door bomen en/of grachten. Bovendien kruist Werverbos de antitankgracht met naastliggend fietspad en er passeert een wandelknooppunt van Toerisme Vlaanderen. Tenslotte ligt ook de school De Leerexpert er vlakbij. Reken daar de lokale schoolgaande jeugd en honden met baasje bij en er passeren op een dag wel wat zwakke weggebruikers.”

Brasschaat 2012 wil dat het gemeentebestuur maatregelen neemt omdat er ook heel wat verkeer opkomt dat de straat gebruikt als sluipweg naar het containerpark. “Een inhaalverbod van motorvoertuigen ten opzichte van fietsers en maximumsnelheid 30 km per uur, de belangrijkste eigenschappen van een fietsstraat, zouden hierbij kunnen helpen”, aldus Buysse.