Biljarten met wereldkampioen Ludo Dielis

Rotonde, Ludentia, BC Deurne en BC Polygoon organiseren dit jaar de negende editie van het biljarttornooi Wisselschaal Ludo Dielis, een vrij spel biljarttornooi voor volwassenen met een beperking. Eén van de initiatiefnemers van het evenement is niemand minder dan Ludo Dielis, negenvoudig wereldkampioen biljarten.

In de aanloop naar het tornooiweekend worden alle deelnemers uitgenodigd op een voorbereidingstornooi, een eerste keer op donderdagavond 2 maart in Buurthuis Op Maat in Brasschaat en een tweede keer op woensdagnamiddag 8 maart in biljartzaal De Deken in Merksem. Naast enkele individuele spelers komen de meesten onder hen van verschillende organisaties uit de regio. Zo zijn er deelnemers van Rotonde (Stabroek, Brasschaat en Antwerpen), Ludentia (Brasschaat), Albe (Hoogboom), Zwart Goor (Merksplas) en De Lier (Lier).


Ook komt zanger/acteur Jelle Cleymans dit jaar opnieuw langs. Op zaterdag zal je hem tijdens de middag aan het werk kunnen zien tijdens een partijtje biljart tegen Ludo Dielis. Op de finaledag komt de Vlaamse popzangeres Lissa Lewis de bekers uitreiken. Het tornooiweekend vindt plaats op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart telkens van 10 tot 16 uur in de polyvalente zaal van Rotonde (Augustijnslei 78, Brasschaat). De finale is op zondag om 15.30 uur. (KCS)